EĞİTİM

Sinoplu genç mucit 3. oldu



Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi öğrencilerinden Furkan Şafak Baş, Girne Amerikan Üniversitesinin düzenlediği, 2.Yaratıcı Fikirler Yarışmasında 3.oldu   
   
Girne Amerikan Üniversitesi tarafından “Bir Fikir Dünyayı Değiştir” sloganı ile gerçekleştirilen “2’inci Yaratıcı Fikirler “ yarışmasında zorlu bir finalin ardından en iyi projeler seçildi. Jürinin değerlendirmede zorlandığı projeler arasından 1’inciliği “Gold Eye” projesi ile Serdar Zeybek, 2’inciliği “Engelsiz Gözlük” projesi ile Abdurrahman Korucu, Mahmut Yazıcı ve Mevlüt Solu kazanırken 3’üncülüğü ise “Uzaktan Kumandalı Elektrik Süpürgesi “ projesi ile Gerze Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi öğrencisi Furkan Şafak Baş kazandı. Başarılı öğrenciye 3.’lük ödülü olarak bir plaket, bir başarı belgesi ve bin lira para ödülü kazandı. 
Dereceye girenlere plaketlerini ve ödüllerini sırasıyla; 1’inciye GAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadık Ülker, , 2’nciye Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Cemile Esenyel, 3’üncüye ise GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar takdim etti.