SPOR

Sinoplu genç bilardocu, Avrupa ikincisi oldu

Avrupa’nın en büyük organizasyonu olan 2019 Avrupa Bilardo Şampiyonası başladı. 25 Nisan-05 Mayıs 2019 tarihleri arasında Almanya’nın Brandenburg şehrinde düzenlenen 2019 Avrupa Bilardo Şampiyonası’na, 21 ülkeden yaklaşık 500 sporcu katılıyor. Türkiye’nin 19 sporcu ile katılım sağladığı organizasyonda, Sinoplu 2 sporcu Türkiye’yi temsil ediyor. Sinoplu sporculardan Denizcan Akkoca, 17 yaş altı Milli Takımlar Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye’yi temsil ederken, bir diğer başarılı bilardocumuz Ömer Karakurt ise küçük masa 3 bant kulüp takımlar şampiyonasında birincilik için mücadele ediyor.

SİNOPLU AKKOCA, TÜRKİYE’YE GÜMÜŞ MADALYA KAZANDIRDI
17 yaş altı Milli Takımlar Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye’yi temsil eden Sinoplu bilardocu Denizcan Akkoca, zorulu şampiyonayı Avrupa ikincisi olarak tamamlayarak Türkiye’ye gümüş madalya kazandırdı. 
Yarı finalde İspanyol rakibi Luis Mira'yı 21 isteka 30-19 yenerek adını finale yazdıran Denizcan Akkoca, finalde Yunan rakibi Dimitrios Seleventas tarafından az bir farkla yenildi. Akşam saat:20:00'de yapılan final maçında Denizcan, 30 isteka 30-26 skorla kaybetti.

SİNOPLU ÖMER KARAKURT, KÜÇÜK MASA 3 BANT KULÜP TAKIMLAR ŞAMPİYONASINDA 
Çok Disiplinli Avrupa Şampiyonası kapsamında, 28 Nisan'da başlayan küçük masa 3 bant kulüp takımlar şampiyonasında ise Serdar Baş ve Sinoplu başarılı bilardocu Ömer Karakurt, Türkiye'yi temsil ediyor. Müsabakaların bu zamana kadar olan kısmında elde ettikleri galibiyetlerle, şampiyonluk iddialarını devam ettiren başarılı bilardocular, ülkemizi Avrupa şampiyonu yapma mücadelelerini sürdürüyor. 


Avrupa'nın en büyük bilardo organizasyonunda Türkiye'yi temsil eden sporcularımız ise şu isimlerden oluşuyor; “Ferdi 3 Bant kategorisinde; Semih Saygıner, Murat Naci Çoklu, Tayfun Taşdemir, Lütfi Çenet, Turgay Orak, Mehmet Can Çapak ve Birol Uymaz temsil ederken, gençler U17’de; Alptekin Canözkan ve Denizcan Akkoca, U21’de; Batuhan Uludağ ve Doğukan Çorbacı, Kadınlarda; Gülşen Degener ve Güzin Müjde Karakaşlı, Arzu Gök ve Ayşegül Fendi, Artistik Bilardoda; Serdar Gümüş ve Barış Cin, Kulüpler Küçük Masa branşında; ise Ömer Karakurt ile Serdar Baş, madalya mücadelesi verecekler.
Milli Takımlar da ise son Dünya Şampiyonu Murat Naci Çoklu-Lütfi Çenet, Takımlar son Avrupa Şampiyonu Tayfun Taşdemir-Mehmet Can Çapak, altın madalya için mücadele edecekler.
5 Mayıs’ta yapılacak olan Avrupa Bilardo Federasyonu Olağan Genel Kurulunda ise Türkiye'yi, Bilardo Federasyonu Başkanı ve UMB Kurulu Üyesi Ersan Ercan temsil edecek.