YAŞAM

SİNOPLU AFET NİNENİN AZMİ


Sinoplu Afet Nine kendi eliyle ördüğü yün patikleri evinin önünde satarak hem boş zamanını değerlendiriyor hem de harçlığını çıkartıyor.

Sinop Meydankapı Mahallesi Ulu Sokak'ta oturan 80 yaşındaki Afet Demirbaş, kendi eliyle ördüğü yöresel adı 'Çetik' olan yün patikleri evinin penceresi önündeki bir ipe asarak pazarlıyor. Müşterilerine yün patiklerin çiftini 5 ile 8 TL arasında değişen fiyatlarda satarak harçlığını çıkartan afet nine, bir çok gence de taş çıkartıyor.

Afen nine patik örme hobisinin 10 yıl önce başladığını belirterek, yıllardır ördüğü patikleri eşe dosta hediye olarak dağıttığını belirtiyor. Ancak hobisini ev bütçesine de katkıya dönüytürdüğünü söyleyer Afet nine;,''Uzun yıllardır el emeği yaptığım patikler birikince bende evimin önünde sergi açarak satmaya başladım. Pecere önünde ipe asılı duran patikler sokaktan geçenlerin ilgisini çekiyor. Ördüğüm yün patikleri mahalledeki komşularıma 5 TL'den, mahalle dışından gelenlere de 8 TL'den satıyorum. Yaz sezonu nedeniyle patik satışlarında azalma oldu. Ama önümüz kış. Ama şu anda da evimin haçlığı ve pazar paramı çıkarıyorum. Ayrıca boş zamanımı değerlendiriyor, keyiflede örgümü yapmaya devam ediyorum'' dedi. 
 
Kenan Türkseven