EKONOMİ

Sinop’a iki SOGEP desteği

Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 1 milyon 514 bin 500 TL bütçeli “Sinop Yeteneklerini Keşfediyor!” ile Sinop Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün 1 milyon TL bütçeli “Umut Kafe” projeleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından SOGEP kapsamında desteklenecek.  

Sinop Yeteneklerini Keşfediyor ve Umut Kafe projelerinin sözleşmeleri Sinop Valisi Köksal Şakalar başkanlığında gerçekleştirilen imza töreninde Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç ile Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız ve Sinop Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Melih Keleş tarafından imzalandı. 

ENGELLİ BİREYLER DE TOPLUMSAL KALKINMAYA KATKI SAĞLAYACAK
Projelerin imza töreni sonrasında SOGEP kapsamında desteklenecek iki projenin Sinop’ta öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerine, engelli bireylerin ve sosyal desteğe ihtiyacı olan kadınların sosyo-ekonomik olarak güçlendirilmelerine katkı sağlayacağına vurgu yapan Vali Köksal Şakalar, projeler ile dezavantajlı grupların toplumsal yaşama katılımlarını teşvik etmek, kendi ayakları üzerinde durma potansiyellerini geliştirmek, sosyal gelişime ve kalkınmaya destek sağlayan bireyler olmalarının amaçlandığını söyledi.

SOSYAL PROJELER İLE DEZAVANTAJLI GRUPLARIN YAŞAM KALİTESİ ARTIRILACAK
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın sağladığı destekler kapsamında Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından uygulanan SOGEP programın temel amacının dezavantajlı bölgelerde beşeri sermayeyi güçlendirmek ve toplumsal bütünleşme sürecine destek sağlamak olduğunu açıklayan Genel Sekreter Dr. Serkan Genç, Sinop’ta uygulanacak iki projenin de dezavantajlı grupların yaşam standartlarının yükseltilmesine ve sunulan hizmetlerin kalitesinin artırılmasına yönelik olduğunu kaydetti. Dr. Genç, “Bugün Sinop’ta iki projenin destek sözleşmesini imzalayacağız. Bu projelerimizden ilki Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün “Sinop Yeteneklerini Keşfediyor!”, diğeri ise Sinop Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün “Umut Kafe” projesidir. 18 aylık uygulama süresine sahip “Sinop Yeteneklerini Keşfediyor!” projesine Ajansımız yaklaşık 1 milyon 300 bin TL destek sağlanacaktır.

Proje kapsamında Sinop Yetenek Atölyesi kurulacak ve Sinop’un merkez ilçe ve köylerinde yaşayan öğrenciler bu merkezden yararlanacak. Burada öğrencilere STEM, Yazılım, Elektrik ve Elektronik, 3 Boyutlu Tasarım, Robotik Kodlama, Ahşap, İleri Müzik, Dans, İleri Resim, Fotoğrafçılık ve Sinema ve İleri Drama gibi kurslar verilecektir. Proje kapsamında merkezde görev yapacak eğiticilerin eğitimleri de gerçekleştirilecek. Herhangi bir sanat dalında potansiyeli olan öğrencilere yönelik yetenek taraması uygulanacaktır. Ayrıca velilere yönelik olarak da danışmanlık hizmeti verilecektir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ile gerçekleştireceğimiz “Umut Kafe” projemiz ise Sinop’taki engelli bireylerin ve sosyo-ekonomik destek alan kadınların proje kapsamında eğitilmesi, Umut Kafe’nin işletilmesinde alacakları görevler ile sosyal entegrasyonlarının sağlanması ve istihdama katılımlarının kolaylaştırmasını hedefliyor. Bu projeye Bakanlığımız tarafından yaklaşık 883 bin TL tutarında kaynak aktarılacaktır. 18 ay eğitim ve uygulama süresine sahip proje kapsamında, Sinop’ta yaşayan dezavantajlı gruplar içinde yer alan kadın ve engellilerden eğitim alanların %20’si açılacak işletmede istihdam edilecektir” ifadelerine yer verdi.