Sinop’ta maskesiz ve tasmasız şekilde parkta gezen yasaklı ırk köpeğe ekipler el koydu. Belediye ekiplerine teslim etmek için bekledikleri sırada köpekle ilgilenen polis memurunun, köpeğe ismiyle hitap edip "Hoşça kal Patron" diyerek veda etti.

Olay, saat 16.30 sıralarında Sabahattin Ali Parkı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, bir kişinin parkta Dogo Arjantin cinsli köpek gezdirdiği ihbarı üzerine polis ve Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri harekete geçti. Bölgede alınan aynı cins iki köpek direğe bağlandı. Çiplerini kontrol eden ekipler, ‘Patron’ isimli köpeğin daha önceden de uygunsuz gezdirildiği için ceza yediğini tespit etmesi üzerine el konulması için Sinop Belediyesi Hayvan Barınağı ekiplerine bildirdi. Belediye ekiplerinin tutanakla teslim aldığı Patron isimli köpek, bakım altına alınmak üzere araca yüklenerek hayvan barınağına sevk edildi. Sahibine ise yasaklı cins köpeği uygunsuz şekilde dolaştırdığı için para cezası kesilecek.

Bir polis memuru, teslim etmek üzere belediye ekiplerini beklerken ilgilendiği köpeğe "Hoşça kal Patron" diyerek duygusal şekilde veda etti.

Kaynak: iha