Sinop Ziraat Odaları il kongresi yapıldı. Sinop Ziraat Odası Başkanlığı Binasında gerçekleştirilen kongreye Sinop Merkez ve ilçe ziraat odası başkanları ve temsilcileri katıldı. Divan seçiminin yapılmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan kongrede bir konuşma yapan Sinop Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Özben, kongrenin Sinop’a ve ülkemize hayırlar getirmesini diledi. Özben; “6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen 11 ve ilimizi etkileyen deprem afetini büyük üzüntüyle karşıladık.

Odalarımızın tüm imkanlarıyla çiftçi kardeşlerimizle el ele vererek depremde mağdur olan vatandaşlarımızı yalnız bırakmadık. Yaşadığımız büyük bir felakette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dilerim. Allah bir daha böyle felaket göstermesin. İl kongremizin hayırlı olmasını dilerim” dedi. 

Yapılan konuşmanın ardından TZOB Genel Kurulunda oy kullanacak olan temsilcilerin seçimi gerçekleştirildi. Tek liste olarak gidilen seçimde Yılmaz Özben, Cemil Elmacı ve Günay Özçelik Sinop’tan TZOB Genel Kuruluna katılacak olan asil temsilciler olurken Ali Koca, Ahmet Tiryaki ve Fehmi Baş ise genel kurulun yedek temsilcileri oldu. 

Editör: Vitrin Haber