Vakıf Başkanı Aydın Çengel, organizasyonun ilerleyen yıllarda İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya’daki büyük maratonlarla aynı ligde yer alan, uluslararası katılımlı bir spor etkinliğine dönüşmesini hedeflediklerini söyledi.

Karadeniz’in en kuzey ucunda yer alan tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Sinop, önemli bir spor organizasyonuna hazırlanıyor. İstanbul’da 2015 yılında Sinoplu Öğrencilere burs amaçlı kurulan Sinop Eğitim Vakfı bu kez de ‘Sinop Yarı Maratonu ‘ için kolları sıvadı. Kısa adı SEV olan Sinop Eğitim Vakfı tarafından hayata geçirilecek olan Sinop Yarı Maratonu, sporun birleştirici gücünü eğitim desteğiyle buluşturarak kentin tanıtımına ve gençlerin geleceğine katkı sunmayı amaçlıyor.

Sinop Valiliği koordinasyonunda, kamu kurumları, yerel yönetimler, sponsorlar ve gönüllülerin katkılarıyla gerçekleştirilecek organizasyonun, Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve yurt dışından çok sayıda sporcuyu Sinop’ta buluşturması bekleniyor.

Sinop Eğitim Vakfı Başkanı Aydın Çengel, yarı maratonun yalnızca bir spor etkinliği olmadığını belirterek, organizasyonun uzun vadeli bir vizyonun parçası olduğunu ifade etti. “Sinop’u spor turizmiyle daha güçlü şekilde buluşturmayı hedefliyoruz” diyen Çengel, şu değerlendirmede bulundu: “Sinop Yarı Maratonu’nu sadece bir günlük organizasyon olarak görmüyoruz. Hedefimiz bu etkinliği her yıl büyüterek İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya gibi şehirlerde düzenlenen büyük maratonlarla aynı değere sahip, ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan bir spor markasına dönüştürmektir. Sinop’un doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve eşsiz parkuru bu hedef için önemli avantajlar sunuyor.”

“Eğitim İçin Atılan Her Adım Geleceğe Yatırımdır”

Yarı maratonun aynı zamanda önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğuna dikkat çeken Çengel, organizasyondan elde edilecek katkının vakfın eğitim çalışmalarına güç vereceğini belirtti. Aydın Çengel “Bu organizasyonda atılan her adımın öğrencilerimizin eğitim hayatına katkı olarak döneceğine inanıyoruz. Sporun, dayanışmanın ve eğitimin aynı noktada buluştuğu bu projeyle hem şehrimizin tanıtımını yapıyor hem de gençlerimizin geleceğine yatırım yapıyoruz” dedi.

Judocudan uluslararası şampiyonluk
Judocudan uluslararası şampiyonluk
İçeriği Görüntüle

11 Yılda 3 Bin 550 Öğrenciye 42,6 Milyon Liralık Destek

2015 yılında kurulan Sinop Eğitim Vakfı, kuruluşundan bu yana eğitim alanında yürüttüğü çalışmalarla dikkat çekiyor. Vakıf tarafından bugüne kadar 3 bin 550 öğrenciye toplam 42 milyon 600 bin lira burs desteği sağlandı.

Vakıf burslarıyla eğitimlerini tamamlayan öğrenciler arasında 128 doktor, 43 diş hekimi, 91 mühendis, 90 hukukçu, 53 öğretmen, 33 bilgisayar ve yazılım uzmanı, 29 eczacı ve farklı alanlarda yüzlerce meslek sahibi bulunuyor.

Sinop Eğitim Vakfı’nın en dikkat çekici yönlerinden biri ise oluşturduğu sürdürülebilir dayanışma modeli. Vakıftan burs alarak mezun olan ve iş hayatına atılan çok sayıda genç, daha sonra vakfa bağışçı olarak destek vererek yeni öğrencilerin eğitimine katkı sağlıyor.

“Hayalleri Büyük Gençlerimizin Yanında Olmaya Devam Edeceğiz”

Vakıf Başkanı Aydın Çengel, eğitimde fırsat eşitliğinin önemine vurgu yaparak şöyle konuştu: “İmkânları kısıtlı fakat hayalleri büyük gençlerimizin yanında olmayı kendimize görev edindik. 11 yıldır binlerce öğrencimizin eğitim yolculuğuna eşlik ediyoruz. Bugün meslek sahibi olan birçok gencimizin yeniden vakfımıza destek vermesi, dayanışmanın en güzel örneğidir. Bu başarıda emeği bulunan tüm bağışçılarımıza, gönüllülerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”

Burs faaliyetlerinin yanı sıra öğrencilerin kişisel gelişimlerine yönelik eğitim, kariyer planlama, kültürel etkinlikler ve sosyal sorumluluk projeleri de yürüten Sinop Eğitim Vakfı, yarı maraton aracılığıyla hem eğitim desteğini büyütmeyi hem de Sinop’u Türkiye’nin önemli spor destinasyonlarından biri haline getirmeyi hedefliyor.

Vakıf yetkilileri, tüm sporcuları ve vatandaşları Sinop’un eşsiz atmosferinde gerçekleşecek bu büyük heyecana ortak olmaya davet etti.

Kaynak: Haber Merkezi