Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Sinop Valiliği koordinesinde yardım kampanyası başlatıldı.

İnsani yardım kolisi, gıda kolisi, hijyen kolisi şeklinde gönderilecek malzemelerin Kemalettin Sami Paşa Spor Salonu'nda toplanacağı aktarıldı.

Yardım kampanyası ile ilgili Sinop Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Kahramanmaraş ve çevre illerde meydana gelen deprem sebebiyle mağdur olan vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere yardım malzemelerine ihtiyaç duyulmaktadır.

İl merkezindeki vatandaşlarımız aşağıda belirtilen yardım malzemelerini Kemalettin Sami Paşa Spor Salonu'na teslim edebilirler. İlçelerimizdeki vatandaşlarımız yardım malzemelerini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına/Kaymakamlıklara teslim edebilirler.

İlçelerden gelecek yardım malzemeleri Kaymakamlık koordinasyonunda il merkezine gönderilecektir. Malzemeler türüne göre kolilenmiş olarak ve içeriğindeki malzemeler yazılmış olarak teslim edilecektir.

Gönderilen malzemeler ısıtıcı hariç kullanılmamış olacaktır. Ambalajlı olarak gönderilecektir. Malzemeler Gıda, Hijyen ve İnsani Yardım olarak ayrı ayrı kolilenecektir.

İNSANİ YARDIM KOLİSİ 

Battaniye, tüplü katalitik soba, elektrikli ısıtıcı, powerbank, tüp, mont, bot, eldiven – bere, iç giyim, uyku seti.

GIDA KOLİSİ

Konserve çeşitleri, un (5kg), pirinç (2kg), mercimek (2kg), nohut (2kg), sıvı yağ (2kg), şeker (2kg), bisküvi (1 kg).

HİJYEN KOLİSİ

Sıvı sabun (1 litre), çocuk bezi (2 paket), ıslak mendil (2 paket), hijyenik ped (2 paket), tuvalet kağıdı (1 paket), kağıt havlu (1 paket) .

Toplanan yardımlar valiliğimiz koordinesinde gönderilecektir. Nakdi yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız AFAD başkanlığı tarafından açılan hesap numaralarına bağış yapabilecek veya ‘deprem’ yazarak 1866'ya SMS gönderebilecektir”.

Editör: Vitrin Haber