İnaktif Kadınların Evden Çağrı Merkezi Çalışanı Olarak İstihdamına Yönelik Eğitim (m-Training for Inactive Women Aiming their Employment as Call Center Agents at their Homes) başlıklı KA202-094553 kodlu Avrupa Birliği Projesi, Sinop Üniversitesi yürütücülüğünde faaliyetlerine devam ediyor. Projede Sinop Üniversitesi adına Boyabat İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi akademik kadrosunda bulunan Dr. Öğr. Üyesi Ebru Işık proje yürütücüsü olarak, Dr. Öğr. Üyesi Candaş Can, Dr. Öğr. Üyesi Duygu Çeri, Dr. Öğr. Üyesi Ozan Aras proje araştırmacısı olarak görev alıyor. .

Pandemi kısıtlamalarının ardından ilk ulusötesi yüz yüze görüşme proje koordinatörü olan Sinop Üniversitesi ev sahipliğinde 27-28 Nisan 2022 tarihlerinde gerçekleştirildi. Türkiye, Litvanya, İspanya, Romanya, Polonya ve Slovakya'dan proje ortağı kuruluşlardan katılımcılar Sinop’ta fiziksel olarak bir araya gelerek ortaklar tarafından hazırlanan ve gelecekteki eğitimlere uyarlanan video senaryolarını tartışma fırsatı buldu. İkinci fiziksel proje ortakları toplantısı 28-29 Temmuz 2022 tarihlerinde Litvanya'nın Kaunas kentinde gerçekleşti. Bu toplantı aracılığıyla proje ortaklarının sundukları eğitim senaryolarına dayanan video örnekleri tartışılarak videoların çekimi için belirli standartlar belirlendi. Ayrıca, projenin sonraki görevleri ve çalışmaları planlandı. Üçüncü fiziksel proje ortakları toplantısı 19-20 Ekim 2022 tarihlerinde Sinop Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Bu toplantıda proje ortakları tarafından hazırlanan video senaryoları incelenerek eğitim portalının diğer kısımlarının geliştirilmesi, e-staj uygulamasının nasıl gerçekleştirileceği ve portalın tüm partner dillerine uyumlu hale getirilmesine yönelik istişarelerde bulunuldu. 

Proje kapsamında bu zamana kadar, farklı sektörlerdeki bilgi ve deneyimlere dayanan eğitim modülleri tasarlanarak kadınların uzaktan eğitim almalarını sağlayacak online portal büyük ölçüde tamamlandı. İnovatif eğitim teknolojilerini temel alan online eğitim portalı; evden çağrı merkezi çalışanı olmak isteyen kadınlara yönelik detaylı mesleki bilgileri, yazılı ve görsel senaryolara dayanan uygulama örneklerini ve e-staj imkânlarını içeriyor. Bu sayede eğitimi başarıyla tamamlayan kadınlar, çağrı merkezi sektöründe istihdam edilmeye hazır duruma gelmiş olacak.

25-26 Ocak 2023 tarihlerinde Romanya’nın Bükreş kentinde gerçekleştirilecek ulusötesi toplantıda eğitim portalının son kontrolleri gerçekleştirilecek. Bu toplantıdan sonra eğitim portalının tanıtımına yönelik yaygınlaştırma faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi ve yararlanıcıların hizmetine sunulması planlanıyor. Haziran ayında Sinop Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek final etkinliği ve final raporunun yayınlanmasıyla proje tamamlanmış olacaktır. 

Editör: Vitrin Haber