Sinop Üniversitesi Vakfı 31. olağan genel kurul toplantısı, Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını yapan Sinop Üniversitesi Rektörü ve Vakfın Başkanı Prof. Dr. Nihat Dalgın, vakfın yürütmüş olduğu çalışmaları katılımcılarla paylaştı. 

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, 2022 yılı içerisinde üniversitede eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere başarı bursu, yemek bursu, Erasmus bursu gibi çeşitli burslar sağlandığını ifade ederek, “Üniversitemiz Vakfından burs talep eden ön lisans ve lisans düzeyinde toplam 53 öğrencimize 9 ay süresince ayda 300,00 TL, 8 lisansüstü öğrencimize ayda 500,00 TL burs verilmiştir. İhtiyaç sahibi 200 öğrencimize (yabancı uyruklu öğrenciler de dahil) ayda 90,00 TL yemek bursu sağlanmıştır. Üniversitemizde eğitim gören ve Uluslararası Erasmus Değişim Programı kapsamında yurtdışında öğrenim görecek 25 öğrencimizin her birine defaten 1000,00 TL burs verilmiştir” dedi. 

Su Ürünleri Fakültesi ve Vakıf ile Samsun ve Sinop İlleri Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği arasında imzalanan protokol kapsamında; Birlik tarafından yapılan yıllık bağışlarla başarılı öğrencilere 3 yıldan beri 12 ay boyunca her ay 300.00 TL başarı bursu ödendiğini de hatırlatan Rektör Dalgın; "6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketi nedeniyle deprem bölgesinde olup depremden olumsuz etkilenen 167 öğrencimize Vakıf Yönetim Kurulu kararı maddi yardım yaptık. Bu ay içinde de yine ihtiyaç sahibi depremzede öğrencilerimize bir nebze de olsa maddi destek sağlamak istiyoruz. Sayın Vakıf Üyeleri, Vakfımızın kurulduğu günden bugüne kadar destek sunan ve katkı sağlayan her bir üyemizi şükran ve minnetle anıyor; vefat eden üyelerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Teşekkür eder saygılar sunarım” diye konuştu.  

Genel Kurul Toplantısı, divan başkanı ve divan heyetinin seçimi ile devam etti. 

Okunan bilanço ve raporlar oy birliğiyle kabul edildi.

Sinop Üniversitesi Vakfı 31. Olağan Genel Kurul Toplantısı, dilek ve temenni bölümü ile sona erdi.

Editör: Vitrin Haber