Sinop'tan bir Mustafa TÜRE geçti; ömrünü doğruluğa dürüstlüğe adamış bir sahsiyet, doksan yılı aşkın ömrünün, son bir senesi hariç devamlı çalışmakla geçmiş, bulunduğu görevlerde özveriyle çalışmış
.
Beyefendi kişiliği ile ömrü boyunca hiç kimseyi kırdığını sanmıyorum, siyasi parti il başkanlığı dahil Thk, Kızılay, ve Sinop sanayi sitesi kooparatif başkanlığını yapmış, yaşının ilerlediğini beyan ederek kendi isteğiyle görevinden ayrılmıştır. 
Kendisiyle tanışıklığımız oğlu ulvi ile dünür olmamız sebebiyledir; Sinopta tanıma şerefine nail olduğum ender kişilikte bir insandı. Ara sıra oturup sohbet ederdik kendisini dinlemek bana büyük bir keyif verirdi; bir anısında muhasebecilik yaptığı yıllarda tadilat yapılan okulun çatısıyla ilgili bir anısını benimle paylaşmıştı şöyleki..
 
Okulun çatısı komple yenilenir, muteahhit işin bittiğini beyan eder ve ödeme ister, mustafa amca hele bir kontrol edelim bakalım çatıyı der, ve görevli kişilere hortumla çatıya su tutmalarını ister, hortumla su tutulan çatıdan içeriye bir çok noktadan su girdiğini tespit eder, ve müteahhite çatıyı su geçirmez hale getirinceye kadar ödeme yapamayacanı söyler. 
Bunun üzerine müteahhit devrin valisine mustafa amcayı şikayet eder ve  parasının ödenmesini ister duruma sinirlenen vali telefonla mustafa amcayı arayarak müteahhitin parasını öedemesini ister.

mustafa amcada durumu vali beye izah ederek bu nedenle ödeme yapamayacağını söyler. Bunun üzerine devrin valisi kalkıp okula gelir ve kendisine emreder şekilde müteahhitin parasını ödemesini ister, daha önce mustafa amca vali beye durumu izah ettiği için, hay hay vali bey ben bu parayı ödeyeceğim bir kaç dakika bana müsade edin der, ve daktilo ile bir kaç satır yazı yazarak valiye uzatır, siz bunu imzalarsanız bende parayı öderim der.
 
Vali bey kızgınlıkla yazıyı okur ve ne halin varsa gör bildiğin gibi yap der ve oradan ayrılır, mustafa amca kağıda sorumluluğu valinin alması durumunda ödeme yapabileceğini yazmış ve imzalaması için valiye uzatmıştır.

Ya dostlar ömrü bunun gibi bir çok hadiseyle dolu, yetim hakkı nedir bilen çıkar ve menfaat uğruna çizgisinden şaşmamış, Devlet malını deniz olarak görmemiş,  ender rastlanan örnek insanlardan Mustafa TÜRE amcayı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Kendisine ALLAHcc tan rahmet kederli ailesine sabırlar diliyoruz Ruhu Şad olsun Amiinnn...