Sinop'ta Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından düzenlenen Kitap Kurdu Yarışması, gençleri kitap okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefliyor. TÜGVA'nın her yıl düzenlediği bu yarışma, bu yıl 300 bin gence ulaşmayı amaçlıyor. Geçtiğimiz yıl 111 bin 505 başvurunun gerçekleştiği rekortmen yarışma, bu yıl 81 ilde düzenlenecek.

Yarışmanın 6. sezonu olan bu etkinlik, ortaokullu gençlere yönelik düzenleniyor ve öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanmalarını teşvik ediyor. Yarışmaya başvuruda bulunan öğrenciler, 5 kitaplık okuma sürecinin ardından 100 soruluk bir sınavda bilgi ve deneyimlerini sergileme fırsatı bulacaklar.

Yarışma kapsamında sunulan kitaplar, edebiyat, tarih, bilim-teknoloji, değerler eğitimi, fantastik-kurgu ve klasikler gibi farklı alanlardan oluşan geniş bir okuma listesine sahip. Türk ve dünya klasikleri ile günümüz yazarlarının eserlerinin yer aldığı bu liste, öğrencilere çeşitli perspektifler sunmayı amaçlıyor.

Engellilere daha iyi hizmet için işaret dili öğrendiler Engellilere daha iyi hizmet için işaret dili öğrendiler

Türkiye genelinde katılıma açık olan yarışmanın son başvuru tarihi 25 Şubat olarak belirlenmiş. Yarışma, 8-9-10 Mart tarihlerinde online olarak, 21 Nisan'da ise yazılı sınav şeklinde gerçekleştirilecek. Dereceye giren ilk 10 öğrenci, çeşitli ödüllerle ödüllendirilecek. Birinciye Umre veya Balkan Turu (ailesinden 2 kişi ile birlikte) + 15 Bin TL, ikinciye Bilgisayar + 12 bin TL, üçüncüye elektrikli scooter + 9 bin TL gibi çeşitli ödüller, öğrencilere takdim edilecek.

Editör: Furkan Alperen Demir