Sinop Ticaret ve Sanayi Odası ve yönetim kurulu üyeleri, Uğur Mumcu Meydanı’nda kurulan stantta nöbet tutarak SMA Tip-1 teşhisi konulan Sinoplu Uras Çağrı bebeğe destek verdi.
Burada bir açıklama yapan Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salim Akbaş, yalnızca bir nöbet tutmadıklarını, Uras Çelik'in sesi olmak için durduklarını ifade etti.
Akbaş, şunları kaydetti:
“Uras, henüz hayata yeni başlamışken SMA Tip 1 gibi çok ağır bir hastalıkla mücadele etmek zorunda kalan bir bebek. Bu hastalık kasları günden güne zayıflatıyor, nefes almayı, yutkunmayı ve yaşamı tehdit ediyor. Ama biliyoruz ki bu bir kader değil.
Uras için bir tedavi var. Ve bu tedavi, onun hayata tutunabilmesi için tek şansı.
Bugün burada yalnızca bir nöbet tutmuyoruz. Bugün burada Uras Çelik'in sesi olmak için duruyoruz.
O konuşamıyor, derdini anlatamıyor. Ama biz anlatabiliriz.
Biz ses olabiliriz. Bu mücadele yalnızca Uras'ın ailesinin mücadelesi değil.
Bu, hepimizin vicdanıyla ilgili. Bir bebeğin yaşayıp yaşamayacağının maddi imkânlara bağlı olmaması gerektiğini buradan, Sinop'tan duyuruyoruz.
Bugün burada herkese açık bir destek çağrısı yapıyoruz.
Uras Çelik için bir tedavi var. Ama bu tedaviye ulaşabilmek için hepimizin desteğine ihtiyacı var. Tek bir bağış bile, Tek bir paylaşım bile, Uras'ın yaşama tutunmasına katkı sağlıyor.
Buradan açıkça söylüyoruz: "Benim katkım küçük" demeyin. Küçük destekler birleştiğinde, Uras'ın geleceğini kuruyor.
Bugün sizden ricamız net: Uras Çelik'in kampanyasını çevrenize anlatın. Sosyal medyada paylaşın.
İmkânınız varsa bağış yapın. İmkânınız yoksa ses olun.
Bu sadece bir aileye yardım değil. Bu, bir bebeğin hayatta kalma mücadelesine omuz vermektir. Uras için zaman daralıyor. Ama biz çoğalırsak, umut büyür. Bugün burada başlayan destek, yarın Uras'ın nefesi olabilir. Uras yaşasın diye... Uras büyüyebilsin diye... Uras Çelik hayata tutunabilsin diye...
Herkesi destek olmaya, Herkesi ses olmaya, Herkesi bu mücadeleyi sahiplenmeye davet ediyoruz. Her paylaşılan gönderi, Her yapılan bağış. Her anlatılan hikâye Uras'ın nefesine umut oluyor.
Bugün Uras Çelik için buradayız. Yarın başka bir bebeğin sesi olmak zorunda kalmamak için buradayız Uras yaşasın diye buradayız. Uras büyüyebilsin, koşabilsin, nefesini özgürce alabilsin diye buradayız.
Destek olan, ses veren, kalbiyle burada duran herkese teşekkür ediyoruz. Birlikte başarabiliriz. Çünkü Uras Çelik yalnız değil. Ve biz birlikte güçlüyüz.”
Sinop Ticaret ve Sanayi Odası, Uğur Mumcu Meydanı’nda gün boyunca Uras bebek için vatandaşlar tarafından verilen bağışları kabul edecek.
Bağışta bulunmak isteyen vatandaşlar için banka hesap ve SMS bilgileri şu şekilde;
SMS kampanyası: URAS yaz 5739’a gönder
TL Hesabı: TR04 0001 0019 7967 7532 0050 03
USD Hesabı: TR74 0001 0019 7967 7532 0050 04
EURO Hesabı: TR47 0001 0019 7967 7532 0050 05
Banka: Ziraat Bankası
Alıcı Hesap: Hüseyin Çelik
Faaliyet Sorgu No: 34.2025.3618





