Şehrimizin Çukurbağ Çatalkayalar mevkiinde, sahile yakın bir yerde batık KIZILIRMAK gemisi bulunuyor..

Bu Kızılırmak gemisi neden battı. İçinde ne taşıyordu. Yine gemide bulunan gemicilerin akıbetleri ne oldu anlatıyorum;

KIZILIRMAK gemisi 6 mürettebatla içinde tuz yüklü bir şekilde yol alırken, kötü hava şartları, yoğun kar ve tipi sonucunda yönünü kaybedip, Çukurbağ mevkiinin son tarafları olan Çatalkaya sahilinde karaya oturup batmıştır.

Ben bu olayı o günleri yaşayan yaşlılardan dinlediğim şekilde sizlere aktarıyorum; Olay günü kar tipi o kadar yoğun ki ‘göz gözü görmüyor’ sözünün tam şekli işte o gün yaşanıyormuş. Gemi karaya oturduktan sonra içinde bulunan 6 gemici yüzerek karaya çıkıp canlarını kurtarmışlardır. Hava şartlarının çok kötü olması ve yoğun kar ve tipi sonucu nereye, hangi yöne giderek şehre ulaşaçaklarını bilemiyen gemiciler, çareyi Sis Düdüğünde bulmuşlardır. Düdük sesinin geldiği yöne doğru yürüyen 6 gemici Ada’nın arka bölümüne doğru ilerlerken yoğun kar ve tipi sonucunda Sülük Gölü tarafında iki gemici boğularak ölmüş. Diğer ikisi Kaya pınarı civarında, son ikisi de Nisi köyünde hayatlarını kaybetmişlerdir.

Tabiiki Deniz kazasından kurtulan gemicilerin bu şekilde kötü hava şartları sonucu karda boğularak ölmeleri Sinop’ta büyük üzüntüye sebep olmuştur. , Gemiden karaya çıktıktan sonra Çukurbağ suyu tarafına gelebilselerdi şehre buradan daha kolay bir şekilde ulaşmış olacaklardı. Yönlerini bilemedikleri için de Sis düdüğü sesinin geldiği tarafa gitmek durumunda kalan bu kardeşlerimiz ne yazık ki bu acı sona ulaşmış oldular.