Sinop'ta görev yapan polis memuru Özkan Baloğlu, çevre, iklim değişikliği ve hayvanlarla ilgili sorunlara dikkati çekmek için "diorama" adı verilen üç boyutlu modellemeler yapıyor.

Sinop Emniyet Müdürlüğünde görevli Baloğlu, 9 yıl önce, çevreden topladığı atık malzemelerle "sergi amacıyla yapılmış üç boyutlu büyük tablo" olarak da tanımlanan dioramalar yapmaya başladı.

Zaman içinde çiftlik, rüzgar değirmeni, sıfır atık ve sahil kenti gibi farklı temalarda 13 diorama yapan Baloğlu, son çalışmalarında ise çevre, iklim değişikliği ve hayvanlarla ilgili sorunları ele aldı. İklim değişikliği sorununa yönelik yaptığı dioramada tekne, araç lastiği, kurumuş otlar kullanarak bir göletten suların çekilmesini canlandıran Baloğlu, sokak hayvanlarına dikkati çekmek için de bakır telden ve ağaç atıklarından hayvan barınağı yaptı.

Tahta parçalarından tarihi görünümlü ev, plastik malzemelerden ağaç, ağaç dallarından elektrik direkleri yaparak yapılaşma sorununa değinen Baloğlu, sosyal medya hesaplarından da dioramalar aracılığıyla daha temiz bir çevrede hayvanları koruyarak çevreye duyarlı yaşama dönük mesajlar paylaşıyor.