Saadet Partisi’nin Sinop Belediye Başkan Adayı Gazeteci Barbaros Baltacı, seçim turlarına başladı. Kendisi de gazeteci olan Baltacı ilk ziyaretini 15 Eylül Gazeteciler Cemiyetine gerçekleştirdi.

Beraberindeki Saadet Partisi Sinop İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu, Erfelek Belediye Başkan Adayı Hakan Çakır ve parti yönetimi ile birlikte Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyetine gelen Barbaros Baltacı burada Cemiyet Başkanı Cengiz Demirel ve basın mensupları ile bir araya geldi.

MİLLİ GÖRÜŞ BU ÜLKENİN HUZURUNUN VE REFAHININ SİGORTASI
Ziyarette konuşan Saadet Partisi Sinop İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu, milli görüşün bu ülkenin huzurunun ve refahının sigortası olduğunu söyledi. Üçüncüoğlu; “Milli görüş bu ülkenin huzurunun ve refahının adeta sigortası. Biz hem maddi hem de manevi kalkınmayı hedefleyen bir teşkilatız. Bunu siyaseten bizden başka yapan da yok. Maddi kalkınma olmadan bu ülkede huzurun ve barışın olmayacağına inanıyoruz. Bir gencin işsiz olması demek o ailede huzurun olmaması demek. 20 yıldan bu yana iktidarın gittiği yol, izlediği ekonomi politikaları maalesef ülkemizi bu duruma getirdi. Ancak iktidar hala aynı tutumunu sürdürmeye devam ediyor. Aslında çözüm belli, çare de belli, adres zaten belli. Ülke ekonomisi yokuş aşağı freni patlamış bir kamyon gibi gidiyor ama önlem alan yok. Fatura her zaman emekliye asgari ücretliye kısacası bu ülkenin vatandaşına kesiliyor” dedi.

BU SEÇİMLERİN BİZLER İÇİN BİR SIÇRAMA TAHTASI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM
Milli görüşün iktidar serüveninin 1944 yılında kazanılan İstanbul Belediyesi ile başladığını hatırlatan Saadet Partisi Sinop İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu, bu seçimlerin kendileri için bir sıçrama tahtası olacağını düşündüklerini söyledi. Üçüncüoğlu; “Milli görüşün iktidar serüveni 1994 yılında belediyecilikle başladı. O yıllarda İstanbul’da birkaç ilçe belediyesi bizdeydi. İstanbul o zamanlarda çöp ve susuzluk sorunuyla boğuşuyordu. Ancak belediyesi bizde olan ilçelerimizde bu sorunların olmadığını insanlar gördükçe bize karşı ayrı bir teveccüh oluştu ve İstanbul’da bunun kaymağını o dönem Recep Tayyip Erdoğan yedi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Şimdilerde konuşmalarında 94 ruhundan bahsediyorlar. Ama maalesef o ruhu çoktan kaybettiler. O ruh bir daha gelmez. O günlerden bu günlere milletimiz bizi neredeyse unuttu. Yeni gelen gençlik ise hiç tanımıyor. Biz genç kadrolarımızla milletimize yeniden milli görüş belediyeciliğinin nasıl olduğunu göstermek istiyoruz. Bu seçimlerin bizler için bir sıçrama tahtası olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

SİNOP’U HAK ETTİĞİ BELEDİYECİLİK HİZMETİNE KAVUŞTURACAĞIZ
Ziyarette daha sonra söz alan Saadet Partisi Sinop Belediye Başkan Adayı Barbaros Baltacı, Sinop’u hak ettiği belediyecilik hizmeti ile buluşturacaklarını söyledi. Baltacı; “Biz seçime sadece aday olmak, bir renk olmak için katılmadık. Biz seçime Sinop’ta CHP ve AK Parti arasına sıkışmış, sadece iki parti varmış gibi gösterilen ve seçmemi adeta bir şekilde bu iki parti etrafında tutmaya çalışan gruba Sinop’un sadece AK Parti ya da CHP’ye mahkum olmadığını söylemek istiyoruz.

Yeniden milli görüş belediyeciliği ile 1994 yılında ortaya konulan ve yıllardır efsane haline gelen belediyeciliği Sinop’ta ortaya koymak ve Sinop’un hak ettiği belediyecilik hizmetine kavuşması için Saadet Partisi kadrolarımızla, önce Allah’ın izni sonra Sinoplu hemşehrilerimizin takdirleri ile yola çıktık ve iddialı bir şekilde hazırlanıyoruz. Bazen bir yarışta geride gibi görünmek dezavantaj gibi algılansa da aslında bu durum bir avantajdır. Özellikle adaylığımız açıklandıktan sonra gerek STK’lardan gerekse kanaat önderlerinden ve Sinoplu hemşehrilerimizden çok fazla tebrik ve destek telefonları aldık. Ancak insanlarımızın üzerinde siyasi bir korku var. Bunu da açıkça görüyoruz. Bu anlamda siyasi partilerimize buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. İnsanlarımızın üzerinde bir korku imparatorluğu kurmayın. İnsanlarımız hür iradeleriyle tercihlerini yapabilsinler.

Bu anlamda tüm siyasi partilerimizi adil ve eşit bir seçim kampanyası yürütmeye davet ediyorum. Bizim amacımız Sinop’u istediği, aradığı güzel hizmetlere kavuşturabilmek. Kanalizasyondan otoparkına, çevre düzenlemesinden iş ve istihdam sağlayacak alanlara, sosyal tesislerden gençlere ve özellikle yaşlı nüfusu fazla olan ilimizde yaşlılarımız için sosyal belediyecilik anlayışı ile çok önemli projeleri hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu anlamda ben de bir gazeteci olarak ilk ziyaretimi Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyetinden başlatmak istedim. Başta bizlere bu görevi layık gören Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu’na, Saadet Partisi yönetimine, İl Başkanımız Sayın Cavit Üçünoğlu’na ve dualarıyla bizlerin yanında olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Artık Sinop’tayız. Sıkılmadık el girilmedik gönül bırakmadan, hiç kimseyi ötekileştirmeden, herkesle tek tek konuşarak, bütün herkese ulaşarak, derdimizin Sinop olduğunu ve Sinop’a hizmet etmek istediğimizi anlatacağız. Seçimlerin önce ülkemize sonra ilimize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, kendisi de gazeteci olan Saadet Partisi Sinop Belediye Başkan Adayı Barbaros Baltacı’ya çıktığı bu yolda başarılar diledi. 
 

Editör: Furkan Alperen Demir