Bu gün Televizyonda yine Gümüşhane İlindeki Define aramak için Kurutulan Dipsiz Göl ile ilgili bir haber dinledim, gerçektende Sinop Sülük Gölü adına çok üzüldüm.

Haberde; Çevre ve Şehirçilik Bakanı Murat Kurum Kurutulmuş Dipsiz Göl’ün eski durumuna getirilmesi için Bakanlığının ve ilgili kuruluşların yoğun çaba içersinde olduğunu belirterek, bu güne kadar yapılan çalışmalardan olumlu sonuçlar aldıklarını söyledi. Bakan Kurum açıklamasının devamında ;Dipsiz Göle çevrede bulunan derelerden su akımı başlattıklarını, bunun sonucunda Gölde 2 metreye yakın su tutulduğunu da açıklayarak, çok yakın zamanda Gölün eski haline getirileceğini söyledi.

Peki Sinop’un kurutulmuş Sülük Göl’ünün Dipsiz Gölden ne farkı var? Sayın Çevre ve Şehirçilik Bakanı neden Sinop Sülük Gölü ile ilgilenmiyorsunuz? Sinop’ta bulunan Milletvekilleri, Vali, Belediye Başkanı bu konuya neden sahip çıkmıyorsunuz? Gümüşhane İlindeki Dipsiz Göl 12 bin yıllık. Sinop Sülük Gölü bir krater ağzı, gölün altı su sarnıçları ile kaplı. Yaşına bir milyon, iki milyon ne yazarsak kaldırır. Hangisi önemli, Tabiki bizim Sülük Gölü önemli. Ben bu konuyu çok yazdım. Basın mensupları arkadaşlarım da bu konuda bana destek çıktılar. Ancak bu konuda bir arpa boyu ilerleme sağlayamadık.

Sayın Sinop Milletvekillerim: Bu kurutulan Sülük Gölünün eski haline getirilmesi için Çevre ve Şehirçilik Bakanı Sayın Murat Kurum'a bu konuyu lütfen iletin. Sinop halkı gerçekten de bu işin peşinde. Gümüşhane ilindeki Dipsiz Göl 2019 yılında kurutuldu, hemen bu göl kurtarıldı. Bizim Sülük Gölü 20 yıl önce kurutuldu,, ben bu konuyu 15 yıldır Sinop'lular adına yazıyorum, ancak bu güne dek hiç bir yetkili ilgilenmedi.