Gerçekleşen ziyarette Dernek Başkanı Kenan Aral, Hakan Başaklıgil’e derneğin yürüttüğü çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgi verdi. Ziyaret kapsamında, içerisinde asırlık eşyalar ve tarihi fotoğrafların yer aldığı Mübadele Kültür Evi gezildi. Ayrıca Balkan coğrafyasında yaşayan soydaşların mevcut durumlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Aral, derneğin kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması adına önemli çalışmalar yürüttüğünü ifade etti.
İl Jandarma Komutanı Başaklıgil ise köklü tarihe dayanan mübadele kültürünün yaşatılması ve tanıtılması yönünde faaliyet gösteren derneği ziyaret etmekten memnuniyet duyduğunu belirtti. Başaklıgil, Başkan Aral ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.





