31 Mart tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere sayılı günler kala partilerin belediye başkan adayları da netleşmeye başladı. Pek çok ismin gönül verdiği partiden aday olabilmek için yarıştığı bu süreçte, bağımsız adaylar da şehirlerine hizmet için seçim yarışına dahil oluyor. O isimlerden bir tanesi olan Sinoplu iş insanı Fatih Şanlan, hak ettiği şekilde yönetilemeyen, hak ettiği hizmetleri alamayan Sinop’ta yanlış giden bu yönetim anlayışını değiştirmek için başkanlığa aday olduğunu söyledi.

Sinop’un yıllardır liyakatsiz yöneticilerin elinde heba olduğunu belirten Sinop Bağımsız Belediye Başkan Adayı Fatih Şanlan, bir Sinoplu olarak elini taşın altına koymanın zamanının geldiği düşünerek bu yola çıktığını belirtti.

Şanlan; “Güzel şehrimiz Sinop, yıllardan bu yana birilerinin güdümünde hareket eden, liyakatsiz yöneticilerin elinde heba oldu. Turizm  şehri olma hedefinde ilerleyen Sinop’umuzun bu gidişatı birçok hemşehrimiz gibi beni de derinden üzdü. Bu duruma bir dur demek için, şehrimizin hak ettiği hizmetleri alabilmesi için belediye başkanlığına aday oldum. Bu yola çıkarken hiçbir siyasi partinin gücünü de arkama almadım. İstenildiği takdirde, iradeli idarecilerle bu şehrin hak ettiği hizmeti alabileceğini tüm Sinoplu hemşehrilerimize göstermek istiyorum. Bu kenti tanıyan birisi olarak şehrimizin tüm sorunlarını ve bu sorunların çözümü için gerekenleri biliyoruz” dedi.

TORPİLSİZ VE ARACISIZ KAMU HİZMETİ ALMAK HERKESİN HAKKIDIR

Adamı olanının işini halledebildiği kimsesiz vatandaşın ise mağdur edildiği bir yönetim anlayışına son vereceklerini belirten Sinop Bağımsız Belediye Başkan Adayı Fatih Şanlan, torpilsiz ve aracısız kamu hizmeti almanın herkesin hakkı olduğunu söyledi. Şanlan; “Torpilsiz ve aracısız kamu hizmeti almak herkesin hakkıdır.

Nitelikli, hızlı, hesap verebilir, çözüm ve memnuniyet odaklı “Turuncu Masa Projesi” ile Sinoplu nefes alacak.

Turuncu masada dilekçeler ve sorunlar tek tek incelenecek ve vatandaşlar için seferber olunacak.

Sinoplu isteyecek Sinop Belediyesi anında müdahale edecek . Herkese eşit planlı bir yaklaşım ile hoşgörü ve şeffaflık tavrı gösterilerek vatandaş memnun edilecek.

Bu proje kapsamında 3 GSM whatsapp hattı açık olacak ve her gelen çağrı ve serzeniş için harekete geçilecek” diye konuştu.

BANKAMATİK MEMURLARINA MÜSAADE ETMEYECEĞİM

Belediye içerisinde adeta laçkalaşmış bir çalışma düzeninin var olduğunu iddia eden Sinop Bağımsız Belediye Başkan Adayı Fatih Şanlan, işini layıkıyla yapmayan ama maaş günü bankamatikten gidip maaş çeken, bankamatik memurlarına müsaade etmeyeceğini söyledi. Şanlan; “Belediye içerisinde düzensiz ve laçkalaşmış bir çalışma sistemi var. Vatandaş hizmet beklerken görev yerinde olmayan ancak maaş günü geldiğinde bankamatik başında sıra bekleyen belediye çalışanlarına geçit vermeyeceğim. İşini layıkıyla yapan, hizmet almak için belediyeye gelen insanların muhatap bulduğu bir çalışma ekibi kuracağım. Belediyenin imkanlarını lükse değil hizmete kullanacağım. Belediye başkanı seçilirsem belediye makam aracını satıp çöp kamyonu alacağım. Belediyeye Kendi aracım ile gidip geleceğim. Çünkü şehrimizin gösterişe değil hizmete ihtiyacı var. Sinop Belediyesi Destek hizmetlerine iki iş makinesi alarak daha iyi hizmet vermek önceliğim olacaktır. Seçildiğim taktirde bu makineler ilk 6 ay içinde Belediyenin ve Sinop halkının hizmetine girecektir. Güzel şehrimiz için, bu şehri daha güzel ve yaşanılabilir kılmak için hayata geçirmeyi planladığımız birçok proje var. Sinop’umuzun ve vatandaşlarımızın artık boş vaatlere değil, liyakatli yöneticilerin elinde hak ettiği hizmeti sunan bir belediyeye ihtiyacı var. Bunu da sağlayacak irade ve kararlılığa sahip olduğumuzu belirtmek istiyorum. 31 Mart seçimlerinde tüm Sinoplulardan destek istiyorum” dedi.

Editör: Gülay Yıldırım Kavak