GÜNCEL

Sinop Gürcü Kültür ve Dostluk Derneğinden halk oyunları kursu

Geçtiğimiz Aralık ayında yapılan genel kurul sonrasında oluşan yeni yönetimle faaliyetlerine hızlı bir şekilde giriş yapan Sinop Gürcü Kültür ve Dostluk Derneği, Artvin yöresi halk oyunları ve Gürcü halk dansları kurslarına başladı. Halk Oyunları Eğitmeni Yıldıray Küçük ve Mustafa Yılmaz öncülüğünde Sabahattin Ali kültür merkezinde gerçekleştirilen kurslarda çok sayıda kursiyer ilk çalışmalarını gerçekleştirdi.

Çalışmanın ilk gününde kursiyerleri ziyaret eden Sinop Gürcü Kültür ve Dostluk Derneği Başkanı Cevat Akkaya ve Başkan Yardımcısı İsmet Damaroğlu kursiyerlere çalışmalarında başarılar diledi. 

Amaçlarının kentte kaybolmaya yüz tutan halk danslarının yeniden canlanması ve gelecek nesillere aktarılması olduğunu belirten Sinop Gürcü Kültür ve Dostluk Derneği Başkanı Cevat Akkaya, gençlerin ve tüm gönüllü isteyen vatandaşların bu kurstan yararlanabileceklerini söyledi. Akkaya Ayrıca bu kursun gerçekleşmesinde emek veren, zaman ayıran Yıldıray Küçük ve Mustafa Yılmaz ile kursun gerçekleşmesinde derneğe yer tahsisi yapan Belediye Başkanı Barış Ayhan’a teşekkür etti.