Bu gün Sinop’un önemli şahsiyetlerinden bir tanesi olan Ayhan Tekinoğlu anısına bir şeyler yazmak istedim.

Ayhan Tekinoğlu Sinop Ziraat Müdürlüğünde Enformasyon teknisyenliği görevinde çalıştı. Yine bu değerli abeyimiz uzun yıllar Sinop Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığını yaptı.

Ben bu gün bu değerli büyüğümüzün vefatı ile ilgili bir konuyu yazmak istiyorum.

Yanılmıyorsam 1992 yılının kış aylarıydı. O gün Sinop üç bakanını ağırlıyordu. Ulaştırma Bakanı Sinop Milletvekili Yaşar Topçu, Sağlık Bakanı Yıldırım Aktuna ve Orman Bakanı Necmettin Cevheri Sinop’u ziyaret edip, bakanlıklarına ait yatırımlarda inceme ve araştırmalarda bulundular.

Öğle yemeği Sinop Orman Müdürlüğü sosyal tesislerinde hazırlandı. Yemekte bir çok davetli ile birlikte Sinop basınından Ayhan Tekinoğlu ile birlikte birkaç arkadaşımla hazır bulunduk. Yemekte öğle bir durum oldu ki, basın mensuplarına hazırlanan yemek masası bakanların masasının çok uzağında,yani salonun ayrı bir bölümünde bir kenara konmuştu. Bu duruma çok sinirlenen Cemiyet Başkanı Ayhan Tekinoğlu; “Bizim bakanlardan ayrı olmamamız gerekli. Biz Sinop’la ilgili bir çok konuyu hem yemek yiyip, hem de onlarla konuşmak ve onlara sorunlarımızı anlatmak istiyoruz. Biz böyle bir anı gün içinde yakalamamız mümkün olmayabilir” diye serzenişte bulunup, çok kızdı ve aşırı derecede öfkelendi. Daha sonra da salondan dışarı çıkıp giriş kapısının yanında bizimle dertleşti. Bu olay yaşanırken, ilgililer ve Bakanlarda devreye girip bize ayrılan yemek masası bakanların yanına konuldu. Tam bu aşamada biz Ayhan Tekinoğlu’nu sakınleştirmeye çalışırken birden bire Tekinoğlu fenalaştı ve yere yığıldı, kaldı. Arkadaşlarımla birlikte şaşkınlığımız sürerken yanımıza bakanlar geldi. Sağlık Bakanı olaya hemen müdahale edip, Cemiyet Başkanı Tekinoğlu’na kalp masajı yaptı. Ancak Sağlık Bakanı Yıldırım Aktuna’nın yaptığı masajın da fayda etmeyeceği anlaşılınca, Ayhan Tekinoğlu’nu Sinop Atatürk Devlet Hastanesine kaldırdık. Burada da Op. Dr Osman Koçak’ın tüm uğraşları sonuçsuz kaldı ve Tekinoğlu’nu akşam saatlerine yakın bir zamanda kaybettik.

Ayhan Tekinoğlu Orman Müdürlüğünde Bölge Şefi Şükrü Tekinoğlu’nun oğlu aynı zamanda Dr. Rıza Nur’un da Yeğenidir.

Ayhan Tekinoğlu Sinop Basınında ayrı bir ekoldu. Hiç lafını sakınmaz, doğru ne ise onu söylemekten çekinmezdi. . Bu değerli ağabeyimizle birlikte basın camiamız içindeki arkadaşlarımla birlikte çok hareketli ve güzel günlerimiz geçti.

Ruhu şad olsun. Cennet mekanı, ışıklar yoldaşı olsun.