Sinop Çitlik Köyü İlkokulu örnek bir projeye imza attı. İlkokulun 2. sınıf öğrencileri yaklaşık 3 ay süreyle Sinop Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezini ziyaret ederek, yaşlıların anılarını ve tecrübelerini dinledi. 3 aylık sürede onların misafiri olan minik öğrenciler, bu kezde yaşlıları okullarında düzenledikleri kahvaltı programında ağırladı. 

104 YAŞINDA GENÇLERE TAŞ ÇIKARTTI
Okul bahçesinde gerçekleştirilen program, öğrencilerin halk oyunları gösterisiyle başladı. Daha sonra çocuklarla birlikte kahvaltı yapan yaşlılar, onlarla müzik eşliğinde oyun oynadı. Miniklerin ve yaşlıların coşkusu, özellikle 'Erik Dalı' şarkısıyla birlikte adeta tavan yaptı. Salih Pehlivan olarak tanınan 104 yaşındaki Salih Kalkanlı ise programın en dikkat çekici isimlerinden biri oldu. Bir asrı aşan yaşına rağmen performansıyla gençlere taş çıkartan namı diğer Salih pehlivan, uzun süre çocuklarla müzik eşliğinde oynadı. 

GEÇMİŞLE GELECEĞİMİZİ BULUŞTURDUK
Programda konuşan Okul Müdürü Ümit Özbek, tüm katılımcılara teşekkür etti. Proje ile geçmiş ile geleceğin buluşturulduğunu ve projenin devam edeceğini dile getiren Özbek: "Sinop Merkez Çiftlik İlkokulu Müdürlüğü tarafından sevgiye, bakıma, ilgiye muhtaç yaşlılarımızla ilgili olarak köyümüzde, öğrencilerimiz ve velilerimizle farkındalık oluşturmak amacıyla 'Haydi Tut Elimi' isimli projemizi hayata geçirdik. Bu proje kapsamında her ay huzurevimize ziyaretler düzenleyerek çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. Geçmişimizi geleceğimizle buluşturduğumuz bu etkinliklerle bir yandan yaşlı amca ve teyzelerimizi dertlerinden, sıkıntılarından uzaklaştırmak, hoşça vakit geçirmelerini sağlamak ve tecrübelerinden istifade etmeyi amaçlarken diğer yandan da çocuklarımıza hoşgörü, saygı, merhamet, vefa gibi unutulmaya başlamış değerlerimizi hatırlatmayı amaç edindik. Projemizin nisan ayı etkinliği kapsamında da yaşlılarımızı kendi evimizde ağırlamak amacıyla böyle bir kahvaltı organizasyonu düzenledik. Bundan sonraki aylarda da proje etkinliğimiz farklı şekillerde devam edecektir. Son olarak projemizin yürütülmesinde büyük emekleri olan öğretmenimiz Oya Altıntaş ve velilerimize, proje ortaklarımız olan İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüze ve Huzurevi Müdürlüğümüze ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi. 

Sinop Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Melih Keleş'de, projenin kuşakların buluşması noktasında memnuniyet verici olduğunu söyledi. Keleş: "Çocuklarımız hem yaşlılarımıza kendi güzelliklerini kattılar, onlardan da tecrübelerini elde ettiler. Bu günde kahvaltı programında buluştular. Gerçekten hoş bir ortam oldu" diye konuştu.

Renkli görüntülerin yaşandığı program hatıra fotoğraf çekimiyle sona erdi. 

Programa: İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, Sinop Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Melih Keleş, Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Turgay Altun, Sinop Huzurevi ve Yaşlı Bakım Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Hasan Ceylan, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Harun Köksalan'da katıldı. 

Editör: Vitrin Haber