Sinop-Boyabat yolu Sinecan köyü mevkiinde yolcu otobüsü kaza yaptı.

Edinilen bilgiye göre 25 yolcusu ile Sinop-İstanbul seferini yapmakta olan Fahrettin Ş. (66) idaresindeki 34 FYE 957 plakalı yolcu otobüsü, Sinecan köyünde kontrolden çıkarak, yol kenarındaki su kanalına devrildi.

İhbar üzerine olay yerine, sağlık, emniyet, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

KAZADA 16 KİŞİ YARALANDI
Can kaybının olmadığı kazada ikinci şoför E.S (53) ile birlikte yolcular; Y.G (42), H.G (42), B.G (12), S.B.G. (10), S.S.G (17), H.A.Ö (66), S.Ç (49), E.B.B (29), Z.K (37), Y.A (20), B.Ö(53), İ.K (70), S.B (23), S.Y (29) ve B.A (24) olmak üzere 16 kişi yaralandı.  Otobüste sıkışan bir yolcu ise ekipler tarafından sıkıştığı yerden kurtarıldı. Yaralanan yolcular ambulanslarla Sinop Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı. 

Yolculardan Onur Özdemir, otobüsün bir anda yoldan çıkarak kanala doğru gittiğini belirterek, “Biz de ne oldu anlamadık. Şoför uyudu mu başka bir şey mi oldu bilmiyoruz. Yolcular olarak hep birlikte ölümden döndük.” dedi.

Bu arada Sinop Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner de kaza yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Kazayı yara almadan atlatan diğer yolcular başka bir otobüse bindirilerek yolculuğuna devam etti. Kaza yapan otobüs vinç yardımıyla devrildiği yerden alındı. 

Editör: Serhat Özşahin