Sinop Bağımsız Belediye Başkan Adayı Fatih Şanlan, yıllardan bu yana masa başına yandaş isimlerin doldurulduğu Sinop Belediyesinde, vatandaşa sunulması gereken hizmetin sunulmadığını söyledi. 

Sinop Belediyesinin hiçbir partinin çatısı altında kadrolaşmaması gerektiğini ifade eden Bağımsız Belediye Başkan Adayı Fatih Şanlan, yaklaşan yerel seçimlerden Sinop için hayırlı bir sonuç çıkmasını arzu ettiğini belirtti. Şanlan; “Allah'tan dileğim Yerel Seçimlerde Sinop halkının hizmetine yararına hayırlı bir sonuç çıkmasıdır. Değişim şart. Mutlaka kan değişimi olmalıdır. Sinop Belediyesi CHP'nin Aile şirketi olamayacak kadar önemli bir kurumdur. Hiç bir partinin çatısı altında asla kadrolaşmamalıdır. Masa başına yandaş isimler doldurulmaya devam ederken destek hizmetleri her geçen gün kan kaybediyor ve işçi sayısı azalıyor.
Sinoplu bir vatandaş olarak temenni ediyorum ki Sinop halkı bunları biliyor ve buna göre bir karar verecektir” dedi.

SİNOP’TA KÖKLÜ DEĞİŞİKLİKLER YAPACAK ÖNEMLİ PROJELER HAYATA GEÇİRİLMELİ
Sinop’ta belediyecilik hizmetlerinin kalitesinin artırılması için önemli projelerin hayata geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken Sinop Bağımsı Belediye Başkan Adayı Fatih Şanlan, şehrin sorunlarına sırtını dönen bir yönetimin tekrar belediyeye yön vermesini beklemenin tam anlamıyla bir duyarsızlık olacağını belirtti. Şanlan; “Hassasiyet derecesi çok ciddi anlamda yüksek olan belediyecilik hizmetinin halkın sağlığına, çevre kirliliğine, denize lağım salımına engel olacak ve çaba göstererek minimize edecek girişimleri seçilecek kişinin acilen hayata geçirmesi elzemdir.

Kati surette Belediye envanterine en az 3 büyük ve 3 küçük çöp toplama aracı ve 15 kişilik işçi alınması hayatidir.
Sorunlara kirliliğe yüzünü çevirmeyen bir yönetimi tekrar Belediyeye yön vermesini beklemek duyarsızlıktır.

SİNOP İLİMİZİN SORUNLARINA CEVAP VE ÇÖZÜM SAĞLAYACAK BELEDİYECİLİK HİZMETİNİ TESİS VE İCRA ETMELİYİZ
Sinop’un sorunlarını iyi analiz edebilen ve bu sorunlarla ilgili en mantıklı çözüm kararını alabilen bir yönetime ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Sinop Bağımsız Belediye Başkan Adayı Fatih Şanlan, hayata geçirecekleri projelerle bu sorunlara kalıcı çözümler getirerek hem daha yaşanılabilir bir şehir inşa edeceklerini hem de Sinop’u bir cazibe merkezi haline getireceklerini söyledi. Şanlan; “Sinop ilimizin sorunlarına cevap ve çözüm sağlayacak Belediyecilik hizmetini tesis ve icra etmeliyiz. Aksi halde bu kurumun sıfatını yitirmesi an meselesidir. Şehrimizin sorunlarına kalıcı çözümler getirecek projelerin acilen hayata geçirilmesi gerekmektedir. Sinop Belediyesinin rant gözetmeden halkın istihdamı artırmak amacıyla uğraşan kişiler tarafından yönetilmesi gerekmekte. Biz bu anlayışla yönetime talibiz. Şehrimizi rahatlatacak, insanlarımızın daha yaşanılabilir bir Sinop’ta hayatlarını devam ettirebilmeleri için ve şehrimizi bir cazibe merkezi haline getirecek önemli projeleri hayata geçirmek istiyoruz. Örneğin maliyeti çok düşük olan ama büyük önem arz eden Ordu köyü sahili aşıklar caddesi 2. Yapılanma ve ıslah çalışması. Burada 1.5 km uzunluğunda olan Ordu köyü sahili ıslah edilerek araçlar ile vatandaşın her kesimine ulaşılabilir bir ücretsiz halk sahili haline gelecek. Bu alanda sahil şeridinde çevre düzenlemesine gidilerek aşıklar caddesi ikinci yapımına başlanacak. Sahile zarar verilmeden yeşil alanlar oluşturulacak ve halkımızın daha ferah ve temiz bir kumsalda sosyal yaşamlarını sürdürmeleri sağlanacak. Bununla birlikte şahin tepesinden başlayıp aşıklar parkına ulaşacak bir teleferik projesini hayata geçirmek istiyoruz. Yine aynı bölgede bir cam teras projesi hayata geçirerek Sinop’a gelen tatilcilerimize eşsiz bir Sinop manzarası sunmayı amaçlıyoruz. 

Şehrimizin alt yapı ve üst yapı sorunlarının çözümünü sağlayacak projelerimizin yanında turizm kenti olma hedefinde ilerleyen Sinop’umuzu hayata geçireceğimiz diğer projelerle bir cazibe merkezi haline dönüştüreceğiz” diye konuştu. 

Editör: Furkan Alperen Demir