15 Eylül Ataevi Çağdaş Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Eğitimci-Yazar Yılmaz Yavuz tarafından, Sinop Ataevi'ne yaptığı bağıştan dolayı Sinoplu hayırsever iş insanı Ahmet Atalay’a plaket takdim edildi. Ataevi’nde gerçekleştirilen plaket takdiminde konuşan Yılmaz Yavuz, derneğe katkılarından dolayı Ahmet Atalay’a teşekkür etti. Yavuz; “Ataevi Derneğimiz kuruluşundan bugüne dek bütün dostlarımızı sponsorlarımızı ağırladı. Değerli Ahmet Atalay ve eşi Sevim Atalay Hanım Efendi bize gerçekten takdire şayan bir bağışta bulundular. Sinop Üniversitesinde öğrenim gören 8 kız, 5 erkek öğrenciye burs veriyoruz. Bu öğrencilerin yerleşik olarak Sinoplu olmalarını öngörmüyoruz. Yurdumuzun çok çeşitli şehirlerinden ilimizde okuyan ve bizden burs alan öğrenci arkadaşlarımız var. Onlar buraya gelip hem bize yardımda bulunuyorlar, hem de buranın olanaklarından istifade ediyorlar. Burası bir ticarethane değil. Bağışlarla ayakta duran bir dernek. Bizim burada yasal bir bağış kutumuz var. Bu kutu her akşam saat 19.00 ‘da sayımını yaptıktan sonra ertesi gün bankaya yatırıyoruz. Bu parayla da öğrencilerimizin burs giderlerini karşılıyoruz. Sayın Ahmet Beyin yaptığı bağışla da burada yer alan kitapların basımı için kullanacağız. Biz burada bin adet çocuk kitabını yaklaşık 10 bin liraya, romanları ise yaklaşık 22 bin liraya bastırıyoruz. Bu kitapları ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Ben bu derneğin kurucusu olarak bu evi restore ettirdikten sonra tüm kitaplarımı buraya bağışladım. Burada bir kitap satılmıyor, burası bir kitapçı dükkanı değil. Burası sadece bağış yoluyla ayakta duruyor. Bu bağışları da makbuz karşılığı alıyoruz. Ahmet beyin yaptığı bağışı da banka poliçesi ile teslim aldık. Ahmet beye duyarlı davranışından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
Törende söz alan Ahmet Atalay, Sinop’a böylesi değerli bir mekanı kazandıran Yılmaz Yavuz’a teşekkür ederek, herkesi buraya destek olmaya davet etti. Atalay; “Öncelikle Yılmaz hocama Sinop’a böyle bir yer kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum. Burası gerçekten Sinop için büyük bir kazanımdır. Burada bir eğitim oluyor, burası bir okul. Burası; Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk’ümüzün bir evi. Burası Yılmaz hocamızın değil Sinopluların evi. O yüzden ben bu bağışı yaparken zevkle yaptım, içim rahat ve huzurlu bir şekilde yaptım. Bir kez daha Yılmaz hocama bu güzide mekanı Sinop’a kazandırdığı için teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm Sinopluları buraya destek olmaya davet ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından 15 Eylül Ataevi Çağdaş Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Eğitimci-Yazar Yılmaz Yavuz, derneğe yaptığı desteklerden dolayı Sinoplu hayırsever iş insanı Ahmet Atalay’a plaket takdim etti.

Editör: Vitrin Haber