Türkiye 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine hazırlanırken partilerde milletvekili aday adayı başvurularını almaya devam ediyor. 

Sibel Yalçın Tosunoğlu da 14 Mayısta gerçekleştirilen olan 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri için Sinop’ta Adalet ve Kalkınma Partisine (AK Parti) giderek milletvekilliği başvurusunda bulundu. 

SİBEL YALÇIN TOSUNOĞLU KİMDİR?
Sibel Yalçın Tosunoğlu 1989 yılında Sinop' Merkez Hacıoğlu köyünde Doğdu. Sinop Anadolu Öğretmen Lisesi mezunu olan Yalçın, 2012 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olup, aynı yıl İstanbul Teknik Üniversitesi Construction Management yüksek lisansına başlamış ve 2015 yılında tamamlamıştır. Karadeniz Teknik Üniversitesi Geoteknik kürsüsünde Doktora eğitimine devam etmekte olup, çok yakında doktor unvanını alacak.
2013- 2015 yılları arası Moskova'da özel bir firmada Kalite Kontrol Şefi, Maliyet Kontrol Mühendisi, İnce İşler Şef Yrd. pozisyonlarında çalıştı. 2015 yılında Türkiye'ye dönüş yaparak yüksek lisans unvanını alarak kendi ofisini açtı. 
2016 yılından bu yana 7 yıldır, Sinop Merkez de kendi ofisinde, proje çizimi, inşaat yapım ve yönetim maliyet danışmanlığı gibi hizmetler veriyor. 2018 yılında Sinop İl Yönetim Kurulu Üyesi olmuş, 2019 yerel seçimlerinde il başkan yardımcısı Çevre ve Şehircilik Başkanı olarak seçim döneminde tüm il ve ilçe belediye projelerinin hazırlanması, hususunda görevler aldı.
Evli ve 1 çocuk annesi olan Yalçın İyi derecede İngilizce ve Rusça bilmektedir. Sosyal hayatında boks, kürek, tenis ile ilgilendiği bilinen Yalçın’ın bir spor tutkunu olduğu bilinenler arasında.

Editör: Vitrin Haber