Türkiye’yi sarsan asrın felaketi depremin hemen ardından harekete geçen Sinop Dernekler Konfederasyonu (SİNKON) deprem bölgesine yardımlarını ulaştırmış ve duyarlılığını göstermişti. 
Ramazan Ayı öncesi harekete geçen Sinop Dernekler Konfederasyonu yaptığı organizasyon ile bölgeye 4 tır gıda ve giyecek yardımında bulunacak. Sinop Valiliği’nin himayesinde bu yardımları deprem bölgesine ulaştıracaklarını açıkladı.  

Sinop Dernekler Konfederasyonu (SİNKON) Genel Başkanı Bahattin Demircan, yaptığı açıklamada depremin ilk gününden itibaren deprem bölgesine kayıtsız kalmadıklarını belirterek , özellikle yardımların doğru bir şekilde deprem bölgesine ulaşması açısından Sinop Valiliği ile görüştüklerini ve Sinop Valiliği’nin himayesinde , yapacakları yardımları devletimizin uygun gördüğü şehirlere ulaştırmayı amaçladıklarını kaydederek , “Sinop Valimiz Sayın Erol Karaömeroğlu’na desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. 

Bölgeye yardımlarımız devam edecektir. Bu yardımların oluşmasında emeği geçen destek olan tüm SİNKON ailesine teşekkür ediyorum. 

Bir kez daha depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet , yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizin başı sağolsun. İnşallah yaralarımızı el birliği ile hep birlikte saracağız.” diye konuştu. 

Yardım tırlarının önümüzdeki hafta Sinop Valiliği koordinesinde bölgeye ulaştırılacağını belirten SİNKON Genel Başkanı Bahattin Demircan , deprem bölgesine yönelik desteklerinin devam edeceğini aktardı.

Editör: Serhat Özşahin