Sinop İş İnsanları Derneği'nce uzun zamandır Ar-Ge çalışmaları sürdürülen kadın girişimci kooperatifi sonunda Sinop'a kazandırıldı. S.S SİNDER Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi adıyla kurulan oluşumun resmi işlemleri tamamlandı. 

SİNDER Başkanı Yılmaz Öz, kooperatifin Sinop'a hayırlı olmasını diledi. Yılmaz Öz, "Sinop İş İnsanları Derneği SİNDER uzun zamandır Ar-Ge çalışmalarını sürdürmektedir. Çalışmalar devam etmektedir.
Bu arada yapmış olduğu çalışmalar sonucunda gelişen projeler üzerinde detaylı olarak durulmuştur.
Sonuç olarak Sinop İş İnsanları Derneği SİNDER çatısı altında üyeleri tarafından kadın girişimci kooperatifini kurulmasına Sinop için ihtiyaç olduğu görüşüyle S.S SİNDER Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifini kurduk" dedi. 

Kooperatifin amaçları hakkında da bilgi veren Yılmaz Öz, "Kooperatifin birincil amacı ortaklarının ekonomik, sosyal ve kültürel ihtiyaçları ile ekonomik faaliyetleri kapsamında yer alan mal ve hizmet üretimi ile bunların pazarlanmasına yönelik ihtiyaçlarını karşılamak, girişimlerini desteklemek, üretim becerilerini geliştirmek, kadın emeğinin değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yapmak ve
böylece ortaklarının ekonomik menfaatlerini koruyarak sağlıklı ve gelişmiş bir çevrede yaşamalarını sağlamaktır.  Bu doğrultuda Sinop çevre ilçe ve köylerinin yerel ürünlerinin katma değerini ve tanınırlığını arttırarak markalaşma yoluna gidilecek, böylelikle bölge kadınının istihdamı ve kalkınması sağlanacaktır. Bölge kadın kooperatifçiliğine yeni bir vizyon ve soluk getirilecektir" diye konuştu.

Bu arada kooperatif kurucu üyeleri; Esra Nur Akdeniz, Olcay Pala, Seda Karaaslan, Sibel Çınar, Özlem Alp Erdoğan, Janset Şanlı, Neriman Çöpçü, Hicran Saraç'dan oluşuyor. 
 

Editör: Serhat Özşahin