Makine Mühendisi Erdinç Şimşek, Cumhuriyet Halk Partisinden Sinop Belediye Başkanı Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Askeri ambulans uçak kalp nakli bekleyen çocuk için havalandı Askeri ambulans uçak kalp nakli bekleyen çocuk için havalandı

Erfelek eski Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek’in oğlu Makine Mühendisi Erdinç Şimşek 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden (CHP) Belediye Başkanı Aday Adayı olduğunu düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı.

CHP Sinop İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantında konuşan Erdinç Şimşek, konuşmasına başlamadan önce CHP’de çeşitli görevlerde bulunan ve hayatını kaybeden Hasan Ozan, Hüseyin Keskin ve Ali Galip Öztürk’ü rahmetle andı, sağlık sorunları nedeniyle Ankara’da bulunan eski Belediye Başkanı Baki Ergül’e de geçmiş dileklerini iletti.

Daha sonra kendisini tanıtarak siyasi geçmişi ve tecrübeleri hakkında bilgilendirmede bulunan Erdinç Şimşek,  31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçiminde, CHP Sinop Belediye Başkan Aday Adayı olduğunu söyledi.

Adaylığı netleştiğinde projelerini kamuoyu ile paylaşacağını aktaran Şimşek; “Ben birikimime, yeteneğime, partime ve Sinoplu hemşehrilerime güveniyorum. Hep beraber, çok çalışarak, başarılı bir belediye başkanlığı yapacağıma inanıyorum” dedi.

Sinop’un son dönemlerde bazı sorunlarla karşı karşıya geldiğini fakat bu sorunların üstesinden gelmeyi başardıklarının altını çizen Şimşek sözlerini şöyle sürdürdü; “Bildiğiniz üzere Sinop gibi, küçük ölçekli belediyelerin en büyük gelirleri, İmar gelirleridir. 31 Mart 2019’daki yerel seçimleri tekrardan kazanmamızın ardından gelen 41. Gün, kentimizin imar planı yargı eliyle iptal edilmiştir. Bunun üzerine belediyemiz; kentimizi imarsız bırakmamak için bir revize imar planı hazırlamıştır. Ancak hazırlanan revize imar planı da, türlü yargı engellemelerine takılarak tam 4 yıla yakın bu kent, bu şehir, imarsız bırakılmıştır. İmar planımız, şehrimizin imar planı, tam 4 yıl yakın yargıda oyalanmıştır. Bu süreçte Sinop’ta tek bir çivi bile çakılmasına izin verilmemiş, tek bir inşaat yapılmasına dahi izin verilmemiş ve belediyemizin en büyük gelir kapısı olan imar gelirlerinden Sinop Belediyesi ve dolayısıyla Sinop halkı mahrum bırakılmıştır.

Bildiğiniz üzere yeni imar planımız daha 1 yıl önce ancak yürürlüğe girebilmiştir. Belediyemizin gelirlerimizdeki bu azalış, belediyemizin gelirlerindeki bu düşüş, personel alımını da engellemiş ve Sinop’umuz personel eksikliği nedeniyle bazı sorunlarla zaman zaman karşı karşıya bırakılmıştır. İŞKUR üzerinden talep edilen dönemlik personel isteklerimiz bile ne yazık ki dikkate alınmamıştır. İŞKUR üzerinden dağıtılan geçici personel kontenjanları hakkaniyetle dağıtılmamış, iktidar partisinin ilçe belediyelerine ve bazı kamu kurumlara keyfi şekilde dağıtılmıştır. Nüfusumuz, iç ve dış göçler nedeniyle sürekli arttığı halde, hizmet ihtiyacı sürekli arttığı halde, yaz aylarında turizm döneminde nüfusumuz 2’ye, 3’e katlandığı halde maalesef belediyemizin personel sayısı 2019 yılından günümüze yani tam 5 yıl öncesine göre 79 kişi azalmıştır. Emekli olan personellerin yerlerine yeni personeller alınamamıştır.

Eğer sizler tarafından CHP Sinop Belediye Başkanlığına layık görülürsem size söz veriyorum. İl ve İlçe örgütümüzle birlikte, gençlik ve kadın kollarımızla birlikte, partimize gönül vermiş dostlarımızla birlikte uyum içinde çalışarak gece gündüz demeden, dur durak bilmeden, bıkmadan yorulmadan, 31 Mart 2024 akşamına kadar tüm Sinop’u, 13 mahallemizi cadde cadde, sokak sokak, karış karış gezeceğimize, çalmadık kapı, sıkmadık el bırakmayacağımıza, hemşehrilerimize dokunacağımıza, onların seslerine kulak vereceğimize, onlara kendimizi anlatacağımıza söz veriyorum.

Konuşmamı şu cümlelerle tamamlamak istiyorum: Siyaset bir bayrak yarışıdır, amaç o bayrağı alıp, hep daha ileri bir noktaya taşımaktır. Partimizde bu yarışın hangi etaplarında olursa olsun o bayrağı taşıyan her bir partilimiz bizim için çok değerlidir, çok kıymetlidir. Ben birikimime, yeteneğime, partime ve Sinoplu hemşehrilerime güveniyorum. Hep beraber, çok çalışarak, başarılı bir belediye başkanlığı yapacağıma inanıyorum.

Değerli dostlarım, Değerli partililerim; bugün buraya geldiğiniz için, bana moral verdiğiniz için, beni yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor; sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum”

Editör: Vitrin Haber