Şeytan'' aleyhilane kıs kıs gülüyor bakıp ''islam'' ve ''insanlık'' alemine.  ve sanırım, şöyle fısıldıyor. ben bile bu kadarını beklemiyordum. Evet'' hırsı hiç bitmeyecek, kini'' hiç dinmeyecek ''şeytan'' aleyhilanenin. öyle ya ''cennetten'' kovulup lanetlenmesinin sebebiydi, ''insanoğlu''. halbuki''  sadece bir tek buyruğuna uymamış itaat etmemişti; ''ALLAHcc'' ın topraktan yarattığı, adem alehisselama secde edin çağrısına, bir tek ''iblis'' aleyhilane karşı gelmiş, ve kibirlenmişti. onun bu kibri ve aldatıcı olması cennetten kovulmasına sebep olmuştu.

“Ebu’l-Beşer” yani insanlığın atası ilk yaratılan olan ''Adem'' alehisselam günümüzde yaşayan tüm insanlığın babası hepimiz adem aleyhisselamın çocukları olduğumuz halde ''ALLAHcc'' a kul olup emir ve yasaklarına uyacağımıza şeytan aleyhilanenin oyuncağı olmuş birbirimizi acımasızca katlediyoruz. tüm bunları yaparkende cennete gideceğimizi umuyoruz evet kıs kıs gülüyor şeytan aleyhilane sebepmi? çok basit yaşadığımız dünyada sayısız ''batıl'' inanış var ve batıl olan inaçlar zaten ''şeytan'' aleyhilaneye maşa olmuş demektir. ''islam'' inancı dışındaki tüm dinler batıldır. (3/ÂLİ İMRÂN-19: Muhakkak ki Allah cc katında (yegâne) din, İslâm’dır! Kendilerine kitab verilenler(yahudi ve hristiyanlar), ancak kendilerine ilim geldikten sonra aralarındaki hasedden dolayı ihtilâfa düştüler. Artık kim Allah’ın âyetlerini inkâr ederse, şübhesiz ki Allah cc, hesâbı pek çabuk görendir.)

Ey insanoğlu ey Adem (as) ın çocukları neyin kavgasını yapıyorsunuz? dünya hayatının sonundaki umduğunuz cennet sadece ve sadece ALLAHcc a kul olmaktan onun buyurduğu gibi yaşamaktan geçiyor. ya ALLAHcc ın istediği bir kul olur cennetine gireriz yada şeytan aleyhilanenin vesveselerine kanıp oyuncağı olmuş bir halde sonsuz azap içerisinde kıvranıp dururuz. (ALLAHcc muhafaza buyursun amiinnn)

Seçim bizim elimizde; ve çok basit  tek yapacağımız şey  bir anına dahi hükmedemediğimiz geçici ''dünya'' sevgisinin, sonsuz ''ahiretimizi'' kazanmamıza vesile olacak ''imanımızın'' önüne geçmesine müsade etmeyelim. tabi bunun için nefsimizin aşırıya kaçan isteklerine ''gem'' vurmamız gerekiyor. ancak bu şekilde güçlü savaşabiliriz şeytan aleyhilanenin küfür ordusuna karşı vesselam...