Sinop Üniversitesi bünyesindeki çeşitli araştırmalarda kullanılan Seydi Ali Reis Araştırma Gemisi, kapasite iyileştirme ve onarım çalışmaları için karaya çekilerek bakıma alındı.

Bakım ve iyileştirme sürecini yerinde inceleyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Bilgin, Genel Sekreter Şenol Metin ve Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Recep Altıntepe, çalışmalar hakkında yetkililerden ayrıntılı bilgi aldı. Yapılan incelemelerde geminin teknik altyapısının güçlendirilmesine yönelik planlanan işlemler değerlendirilerek sürecin işleyişi hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Nesli tehlike altındaki balığı denize geri bıraktı
Nesli tehlike altındaki balığı denize geri bıraktı
İçeriği Görüntüle

Şubat ayında tamamlanması planlanan bakım sürecinin ardından yeniden denize indirilecek olan Seydi Ali Reis Araştırma Gemisi, yenilenen ve güçlendirilen altyapısıyla bölgesel ve ulusal düzeyde yürütülecek bilimsel çalışmalara daha etkin katkılar sunarak, Sinop Üniversitesi araştırma kapasitesini daha da ileriye taşıyacak.

Kaynak: İHA