Dernek Başkanı İsa Yaman, yaptığı açıklamada, "Her karış toprağı şehitlerin kanı ile yoğrulmuş, cennet mekân güzel Anadolu'muzun tapusunu bizlere emanet eden 250 bin şehidin yattığı tarihi Gelibolu Yarım Adası'na, şehitlerin ruhuna bir fatiha okumak için bir program düzenledik.
Unutmayalım ki Bedir şehitleri ve Uhud şehitleri neyse, milli şairimiz Mehmet Akif'e göre Çanakkale şehitleri de öyledir. Onun için her bir Türk evladının mutlaka Çanakkale şehitlerini ziyaret etmelidir ki, bu vatanın nasıl, hangi şartlarda kazanıldığını, canlı tarihini görsün. Ona göre dostunu, düşmanını iyi tanısın. Vatanına, milletine, dinine, diyanetine ülkesine sahip çıksın” dedi. 

Yaman, Çanakkale Gezisi programının detaylarını da şu şekilde açıkladı; "7 Mayıs 2017 Pazar günü saat: 13.00'de Güzelkent'ten yola çıkılacak. Sırasıyla Yaralıgöz mevkiinde piknik, Kastamonu'da bulunan Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri ve Mehmet Zahit Efendi'nin türbeleri ziyaret edilecek. 8 Mayıs Pazartesi günü sabah namazının Bursa Ulu Camii'nde kılınarak Tarihi Osmanlı Evleri'nin bulunduğu Cumalı Kızık'ta sabah kahvaltısı yapılacak. Rehber refakatinde Bursa'daki tarihi yerler gezilecek, öğleden sonra Çanakkale'ye hareket edilerek akşam otelde kalınacak. 9 Mayıs 2017 Salı Günü sabah saatlerinden itibaren Çanakkale Şehitleri ziyaret edilerek, akşam Çanakkale'den Türkeli'ne hareket edilecek. Vakit bulunması takdirde İstanbul'da Eyyüp Sultan Hazretleri Türbesi de ziyaret edilecek. Allah izin verirse 10 Mayıs Çarşamba günü öğleden önce ilçemizde olunacak." dedi. Yaman, geziye katılmak isteyenlerden ulaşım, otel, iki kahvaltı ve bir akşam yemeği ücretleri için 370 lira bedel alınacağı belirtilerek, katılmak isteyen vatandaşlarımızın 0544 681 50 11 nolu numarayı arayarak irtibata geçebileceklerini hatırlattı.
turkelihaber.com
 
Editör: Vitrin Haber