İLÇE

Şehide saygı teröre lanet için yürüdüler



Türkeli’de ülke genelinde yaşanan terör eylemlerini protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenlendi.
 
Türkeli Ülkü Ocakları tarafından organize edilen "Şehitlere saygı, teröre lanet" yürüyüşü için yüzlerce insan Belediye Meydanında bir araya geldi. Yürüyüşe vatandaşların yanı sıra Türkeli Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, MHP Türkeli İlçe Başkanı Murat Yıldırım ve CHP Türkeli İlçe Başkanı Tugay Dincel katıldı. Teröre sessiz kalmayan yüzlerce Türkeli halkı sloganlar eşliğinde İlçe Jandarma Komutanlığı önüne yürüdü. 
Burada bir açıklama yapan Türkeli Ülkü Ocakları Başkanı Ayhan Yılmaz, yapılan hain saldırılarda şehit olan güvenlik güçlerine rahmet diledi. Yılmaz; "PKK tarafından gerçekleştirilen kahpe saldırılarda şehit edilen askerlerimiz, milletimizi çok büyük bir üzüntüye sevk etmiş,  ciğerlerimizi sızlatmıştır. Bölücüler, Türkiye tarihinde hiçbir zaman görülmediği ölçüde etkinlik kazanmıştır. Bu rezil politikalar 'çözüm' adı altında uygulanmış ve ne yazık ki bugünkü sonuçları doğurmuştur." dedi.

"TÜRK MİLLETİYLE ALAY EDİLMEKTEDİR"
Ayhan Yılmaz konuşmasında Türk milletiyle alay edildiğini vurgulayarak "Bunca acının yaşandığı bir ortamda utanmadan, arlanmadan Türk milletinin aklıyla alay edilmektedir. Mehmetçiklerimizin canı üzerinden siyasi hesap yapmak, insani ve vicdani hiçbir ilkeyle açıklanamaz. İnsan olan böylesi bir zilletin içinde olamaz." dedi.
"HESAPLAR GÖRÜLECEK"
Hesapların görüleceği günü beklediklerini belirten Yılmaz, "Türk Milleti, terörün yayılmasına fırsat veren siyasetçileri, terörü meşrulaştırmaya çalışan yazarları, teröre yardım ve yataklık eden yerli ve yabancı bütün unsurları hafızasında tutacak ve hesapların görüleceği günü sabırsızlıkla bekleyecektir. Milli birlik ve bütünlüğümüze kast eden herkes, bu ihanetin bedelini de ödeyecektir. Türk milletinin sabrını sınayanlar, gücünü test edenler mukadder yenilgileriyle muhakkak yüzleşecektir. Şehitlerimize Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar niyaz ediyoruz. Canımız tende olduğu müddetçe, hatırlarını yaşatacağımıza ve intikamlarını muhakkak alacağımıza dair söz veriyoruz. Büyük Türk Milleti'nin başı sağ olsun" diye konuştu. 

Konuşmanın ardından emekli İmam Hatibi Fikret Yılmaz tarafından dua yapıldı. Akabinde vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Caddesi, Erdembey Caddesi ve Mustafa Bozkurt Caddesi'nde yürüyüş yaparak sloganlar attı. Türkeli Belediye İtfaiyesi'nde ise yürüyüşteki Türk bayrağı itfaiye aracı merdiveni ile havaya kaldırılarak dalgalandırıldı. Bu sırada vatandaşlar bayrağın dalgalanmasını alkışlarla izledi. Yeniden Belediye Meydanı'na gelen vatandaşlar burada da sloganlar atmasıyla yürüyüş son buldu.