Aslen Ayancık'ın Doğanlı köyünden olan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ekrem Sarısoy, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Küçükçekmece İlçe Başkanlığına atandı.

Küçükçekmece Sefaköy İnönü Mahallesi eski muhtarı Niyazi Sarısoy'un oğlu olan Ekrem Sarısoy, son olarak 24 Haziran 2018 Genel Seçimlerinde, Milliyetçi Hareket Partisi 27. Dönem Milletvekili adayı olmuştu.

Ekrem Sarısoy, 1977 yılında Sinop’un Ayancık ilçesinde doğdu.

EKREM SARISOY KİMDİR?

Serbest Muhasebeci Mali Müşavir'dir. Sinop Dernekleri Federasyonu Başkan Vekili'dir.
İlk öğretimine Sinop'ta başlamış fakat pek çok Sinoplu aile gibi Sarısoy ailesininde İstanbula göç etmek zorunda kalmasıyla eğitimine İstanbul’da devam etti. Lisans eğitimini Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olarak tamamladı.

SİVİL TOPLUM ÇALIŞMALARI:
Geçmişten geleceğe, yerelden evrensele giden yolun akrabadan, komşudan, ortak duygulardan geçtiğine inandı. İstanbul’da bulunan hemşehrilerinin birlik ve beraberliğini sağlamak, sosyal ve kültürel dayanışma ruhunu aşılamak için derneklere üye olup, yönetim kurullarında görev aldı.

2010-2012 yılları arasında SİNDEF Yüksek Disiplin Kurulu Üyeliği yaptı.

2012-2014 yılları arasında yönetim kurulu üyeliği ve Üçüncü Bölge Başkanlığı yaptı.

2014 yılında yapılan Genel Kurul sonrasında SİNDEF Genel Başkan Vekilliği görevine getirildi. Üçüncü Bölge Başkanlığı vazifesini sürdürmeye devam ediyor.

Savunma sporlarıyla uzun yıllar meşgul olan Sarısoy, spora ilgisini İstanbul Sinopspor yöneticiliği ile taçlandırdı. Bir dönem yönetim kurulu üyeliği yaptı.

SİYASİ YAŞAMI :
Sarısoy, 2003 yılında MHP'ye üye oldu.
2004 yılında MHP Küçükçekmece İlçe Başkanlığı'nda yönetim kurulu üyesi olarak aktif siyasete başladı.

2004 ve 2011 yılları arasında yönetim kurulu üyeliği, ilçe muhasipliği ve ilçe başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde ikinci sıradan Küçükçekmece Belediye Meclis Üyesi adayı oldu. Çok az bir oy oranıyla seçilemedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelerek neden milletvekili olmak istediğini açıklayarak istişarede bulundu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin olumlu görüşleri nedeniyle aday adaylığı başvurusunu yaptı.

Ekrem Sarısoy, 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri Milliyetçi Hareket Partisi 27. Dönem Milletvekili adayı olmuştu.

Editör: Vitrin Haber