Sinop Atatürk Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitelerinde yeni faaliyete geçen kamera sistemi ile tüm hasta yakınları yoğun bakımda yatan hastalarını daha rahat görebilme imkanına kavuştu.

Ayrıca yoğun bakım ünitesindeki hastaların yakınları tarafından izlenmesi ve hasret giderebilmeleri için kameralı kişilere özel izleme odası oluşturuldu. İzleme odasına bilgisayar sistemi, masa ve koltuk yerleştirilerek hasta yakını bilgilendirme odası olarak da kullanılmaya başlandı. Böylece yoğun bakım ünitesindeki kameralardan gelen görüntü, yoğun bakım ünitesi izleme odasında bulunan bilgisayara aktarılarak, her hasta yakını kendi hastasını tek ve net olarak yatağından rahatça izleyebilecek hastası ile görüntüsel temas kurabilecek. 
Her gün saat 13:00 de randevulu bir şekilde, hastanede yatan yakınlarını ziyaret edebilme imkanı bulan hasta yakınları aynı zamanda yoğun bakımda bulunan sorumlu hekimler tarafından hastasının son durumu hakkında bilgi alabilmekte. 

VATANDAŞLAR UYGULAMADAN MEMNUN
Hayata geçirilen uygulama hakkında bilgiler veren İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Reyhanlıoğlu, sağlık tedbirleri en üst seviyede tutulan bu uygulamadan vatandaşların oldukça memnun kaldıklarını söyledi. Reyhanlıoğlu; “Yoğun bakım ünitelerine hastaların sağlığını riske etmemek için ve pandemi süresinde ziyaret yapılamamaktadır. Hastaların ve yakınlarının hasretini gidermek adına hastalarımıza moral vermek adına hasta yakınlarına kamera sistemine bağlı monitör yoluyla görüntülü izleme imkânı sunmaya başladık. Gün içerisinde saat 13:00 de hasta yakınlarına hastaları hakkında bilgi veriyor, aynı anda ise hastalarını naklen izlemelerini sağlıyoruz. Ayrıca hasta hakkında bilgi verilirken konuşulacak herhangi bir olumsuz konuşma hastanın yanında yapılmıyor. Böylece hastamız psikolojik olarak da korunmuş olunuyor. Özellikle bu dönemde böyle bir uygulama yapılmış olması hasta yakınlarımız tarafından olumlu karşılanmış ve birçok vatandaşımız yapılan uygulama ile ilgili memnuniyetini dile getirmiştir. Bu hizmetin uygulamaya geçirilmesinde katkısı olan başta Başhekimiz ve kıymetli ekibine teşekkür ederim” dedi.

Editör: Vitrin Haber