Toplantı Sinop İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Reyhanlıoğlu Başkanlığında, Sağlık Hizmetleri Başkanı, TSM Başkanları merkez ve ilçe paydaş kurumların katılımları ile yapıldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Reyhanlıoğlu; Açılış konuşmasında  COVID-19 aşısının pandemi deki önemine özellikle vurgu yaparak katılımcılardan aşı ve pandemi kurallarına uyum konusunda çevrelerini bilgilendirmelerini istedi. 

Enfeksiyon hastalıklarının dünya genelinde yüzde 17 vektör kaynaklı hastalıklar olduğunu ve her yıl 1 milyon insanın ölümüne neden olduğunu belirten Reyhanlıoğlu; “Bu yüzden Vektörle mücadelede İlimiz sınırları dahilinde Sıtma, Leishmaniasis Hastalıkları, Batı Nil Virüsü Enfeksiyonu, Deng Ateşi, Chikungunya Hastalığı, Zika Virüs Hastalığı ve Sarı Humma gibi hastalık etkenlerini taşıyan sivrisinek ve tatarcık türleri gibi vektörlerle bulaşan hastalıkların kontrolünü sağlamamız gerekmektedir” dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Reyhanlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “Vektörlerin üreme ve yaşam alanı olan; göletler, bataklıklar, su havzaları, doğal çukurlarda biriken yağmur suları, sulama kanaları, su kuyuları, inşaat temeli çukurunda biriken sular, su varilleri, eski otomobil lastikleri, fosseptik çukurları, kanlar ve benzeri durgun su birikintisi oluşabilecek yerlerde önlemlerin alınmasının mevcut ilaçlamalardan çok daha önemli.

Sağlık Bakanlığının ve DSÖ nün önerdiği vektörle mücadelede kaynakların optimal seviyede kullanılarak rasyonel karar vermeyi hedefleyen gelecek dönem mücadele programını şekillendirmek, paydaş kurumlar ile etkin verimli bir çalışma yürütülmesinin konuşulduğu toplantıda sunumlar gerçekleştirildi. Kurumların yapması gereken çalışmaların neler olduğunun ve bir sonraki toplantıya kadar neler yapılacağı ile ilgili fikir alış verişi yapılan toplantı sonlandırıldı.
 

Editör: Vitrin Haber