Sinop İl Sağlık Müdürlüğü tarafından sertifikalı temel ilk yardım eğitimi verildi. Covid-19 Pandemisi nedeniyle bir süredir ara verilen Sertifikalı Temel İlk Yardım Eğitimlerine, kuruma yapılan bireysel ve kurumsal başvurular içerisinden öncelik sırası gözetilerek yapılan plan-program dahilinde, kişilerin sağlığı ile ilgili pandemi kurallarına uyularak ve gerekli önlemler alınarak yeniden başlandı. 

Sağlık Hizmetleri Başkanlığına bağlı Acil Sağlık Hizmetleri Birimince koordine edilen eğitimler, pandemi nedeniyle tedbirler kapsamında katılımcı sayısı sınırlandırılarak İl Sağlık Müdürlüğü eğitim salonunda veriliyor.

2020’NİN İLK 3 AYINDA 121 KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ
Sağlık müdürlüğü eğitmenleri tarafından teorik ve pratik-uygulamalı olacak şekilde ücretsiz olarak verilen ilk yardım eğitimi için 2019 yılında İl Sağlık Müdürlüğüne yıllık ortalama 150 kişi başvuru yaptığını belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Reyhanlıoğlu, bu kapsamda eğitimciler tarafından periyotlar halinde eğitimler verildiğini ifade etti. Reyhanlıoğlu; “2020 yılı ilk 3 aylık periyotta 121 kişiye sertifikalı eğitim verilmiş olup salgın dolayısıyla bu süreçte yapılan başvurular bekletilmiş ve yeni başvurular listeye alınarak bakanlığımız tarafından izin verildiğinde başlanacağı ile ilgili bilgilendirmeler yapılmıştı. Bu süreçte yapılan toplantı ve görüşmeler neticesinde ilkyardım eğitimlerinin acil olanlarının öncelik değerlendirilmesi yapılıp salgın tedbirleri alınarak başlanmasına karar verildi.

Bilindiği gibi Sertifikalı Temel İlk Yardım Eğitimleri, vatandaşlarımızı ve özel-kamu çalışanlarını başta trafik kazaları olmak üzere çalışma ve sosyal alanlarında meydana gelebilecek olumsuz durumlara karşı hazırlıklı kılmakta, ilk yardım konusunda büyük katkı sağlamaktadır” dedi. 

Editör: Vitrin Haber