Sinop Belediyesi'nin katkılarıyla, Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından Sinop Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda organize edilen Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Obezite ve Metabolik Cerrahi Bölümü Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kerim Güzel’in konuşmacı olduğu “Tip 2 Diyabet ve Metabolik Cerrahi ile Tedavi Yöntemi" adlı “Sağlık Konferansı”na vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. 

Konferansın açılış konuşmasını yapan Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Kurumsal İlişkiler ve İş Geliştirme Müdürü Fatih Esen; “Tüm dünyanın ve ülkemizin en önemli sağlık problemlerinden biri olan Tip 2 diyabet yani şeker hastalığının metabolik cerrahisinin tedavisi ile ilgili yöntemi anlatmak ve bilgiler vermek üzere değerli hocamız ile birlikte Sinop'a gelmiş bulunmaktayız. Büyük Anadolu Hastaneleri olarak sosyal sorumluluk bilinci içinde bilgilendirme yönelik gerçekleştirdiğimiz toplantılarımızı sadece Samsun'da değil çevre iller ve ilçelerinde de düzenliyoruz. Sağlık konferansımızın burada yapılmasına vesile olan Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül'e, Belediye Özel Kalem Müdürü İsmet Damaroğlu'na ve yoğun bir ilgi gösteren Sinoplulara çok teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Genel cerrahi, Metabolik Cerrahi ve Obezite Uzmanı Op. Dr. Kerim Güzel Diyabet hastalığı ve tedavisi ile ilgili bilgiler verdikten sonra kendisine iletilen sorulara cevap verdi.
Editör: Vitrin Haber