Sinop Valiliği öncülüğünde ve hayırsever vatandaşların destekleriyle “Diyabet Tip 1” hastası çocuklar için alınan ‘Tip 1 glikoz Ölçüm Cihazı’ düzenlenen törenle sahiplerine dağıtıldı. Sinop Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen cihaz dağıtım törenine Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, İl Jandarma Komutanı Ferhat Kuran, İl Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner, Kültür ve Turizm Müdürü Metin Süren, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Melih Keleş, Sinop İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Uzm. Dr. Yalçın Atlı, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Vali Erol Karaömeroğlu, Tip-1 diyabet hastası çocukların artık acı çekmeden ölçüm yapabileceklerini söyledi. Karaömeroğlu; “Sinop’ta göreve başlayalı 2 yıl oldu. Bu süre içerisinde birçok programa katıldım. Ancak bugünkü program beni çok daha farklı heyecanlandırdı. Çünkü bugün gözümüzün bebeği, geleceğimiz, yarınlarımız, çocuklarımız için bir şeyler daha yapıyor olmanın farklı bir heyecanını, mutluluğunu, gururunu yaşıyoruz. 

Çocuklarımızın ölçümleri artık acı çekmeden yapılabilecek. Tip-1 diyabet hastası çocuklarımızın sürekli kan şekerlerini ölçme ve kan şekerlerini ayarlama ihtiyaçları var. Bunun için parmaklarını delmeden cihaz üzerinden sürekli yapılan ölçüm tekniğiyle ve cihazı ile birlikte gün boyunca hem kan şekerlerini ölçmek hem de buna bağlı olarak çocuklarımızın sağlığı tehlikeye girmeden yaşamlarını konforlu bir şekilde sürdürmelerini sağlamak gerekiyor. Bunu sağlayan da özel bir ölçüm cihazı var. Bu ölçüm tekniği ile hem çocuklarımızın yaşam konforunu arttırıyor hem de ailelerimize büyük bir rahatlık getiriyor. Bugün işte bu cihazlarımızın tespit ettiğimiz ailelerimize dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Geleceğimiz, yarınlarımız olan çocuklarımızın gözlerindeki ışıltıyı görmek, onların gözlerindeki mutluluğa tanık olmak bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Bu mutluluğa vesile olan, aracılık eden herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Tip-1 diyabet hastası çocuklara ‘Tip 1 glikoz Ölçüm Cihazı’ dağıtımı yapıldı. Tören sonunda ailelere cihaz kullanımı ile ilgili online eğitim verildi. 


 

Editör: Vitrin Haber