Sinop Sağlık Mensupları Derneği(SİSMED) tarafından kitap okuma etkinliği düzenlendi. 

Sinop Sağlık Mensupları Derneği(SİSMED) tarafından yürütülen, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edilen 2013 Gençlik Projeleri Destek Programı Kapsamında "Sağlıklı Yurdum" projesinde gençlerle ''kitap okuma etkinliği'' gerçekleştirildi.

Zararlı alışkanlıklardan nasıl korunabilirim isimli kitaptan gerçekleştirilen kitap okuma gününde; zararlı düşünceler, zararlı huylar zararlı sözler zararlı davranışlar ve zararlı yiyecek ve içecekler hakkında gençlere bilinçlendirme sağlanmış oldu. Okuma etkinliği sonunda gençler Alkol, uyuşturucu, kumar ve şans oyunları raporunun kitapta  detaylıca belirtilmesi ile büyük endişe duyduklarını ve bu endişelerini yine kitabın ilerleyen sayfalarında  belirtilen bu tür zararlı alışkanlıklardan korunabilmek için neler yapılmalı konusunu okuduktan sonra giderebildiklerini belirttiler.
Etkinlik sonunda katılımcılara üzerinde  Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Sismed'in  logosunun olduğu kupalar hediye edildi. Katılımcılar Gençlik ve Spor Bakanlığı'na teşekkür ettiler ve gençlere yönelik projelerin devam etmesini istediler.
Editör: Vitrin Haber