Sinop İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Sinop’taki bebek ölüm istatistikleri ve bebek ölümlerinin önlenebilmesi için yapılması gerekenlerle alakalı bir toplantı düzenlendi. 

Sinop İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda Sinop İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Yalçın Atlı başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda anne ve bebek sağlığının önemine değinildi. 

Anne ve bebek ölümlerini azaltmak amacı ile Sinop’ta yaşanan sorunlara uygun olan yaklaşımın belirlenmesi ve alınması gereken tedbirlerin konuşulduğu toplantıda, alınan kararlarda ilin tüm ilgili paydaşlarını içine alan geniş katılımlı toplantı yapılması, bölgemizdeki tüm gebelerin tespit edilmesi, özellikle riskli gebelerin süreçleri ile ilgili doğum yakın süreçlerde gereklilik durumuna göre hastanede misafir edilerek doğumun gerçekleştirilmesinin sağlanması, evlilik esnasında danışmanlık hizmetlerinin çiftlere verilmesi, gebelik okullarının aktifliğinin artırılması, aylık komisyonun toplantılar yaparak sürecin değerlendirmesi ve verilerin incelenmesi kararları alındı.