Sinop İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde UMKE temel eğitim programı düzenleniyor.  Sinop, Samsun ve Ordu illerinden toplamda 21 sağlık personelinin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim programında teorik ve pratik eğitimler verilecek. 15-19 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan temel eğitim programında 5 gün boyunca teorik ve pratik eğitimler alacak olan sağlık personelleri daha sonra 3 gün süre ile yürütülecek olan uygulamalı Eğitim Kampına katılacak. Bu kampı da başarıyla tamamlayan sağlık çalışanları UMKE personeli olmaya hak kazanarak yaşanabilecek herhangi bir afet, savaş ve kitlesel olaylarda görev alabilecekler. 

Eğitim programı ile ilgili bilgi veren Sinop İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Reyhanlıoğlu; son dönemlerde özellikle bölgemizde de yaşanan doğal afetlerin ardından UMKE’nin öneminin bir kez anlaşıldığını söyledi. Reyhanlıoğlu; “Dünya da ve ülkemizde son yıllarda sıkça doğal afetler yaşanmaktadır. Bizlere en yakın olan ve hepimizi derinden üzen Ayancık ve Bozkurt sel felaketidir.

İlimize bağlı Ayancık ilçesinde 11 Ağustos tarihinde yaşanan sel felaketinde de olduğu gibi AFAD ekipleri ile birlikte çalışmalar yürüten ve ilçemizin sel felaketinden etkilenen her köşesine sağlık hizmeti götürmek için seferber olan UMKE’nin önemi bir kez daha anlaşılmış ve sağlık teşkilatının olmazsa olmazı haline gelmiştir. Bu anlamda UMKE ekiplerimizin sayısının artırılması adına bu eğitimlerin oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. İlimizde düzenlenen eğitim programına katılan tüm sağlık personellerimize başarılar diliyorum” dedi.


 

Editör: Vitrin Haber