SES Sinop Şubesi Başkanı Ayhan Çalık, hekimlerin ve diş hekimlerinin gelirleri ve özlük hakları ile ilgili düzenlemeyi içeren ve TBMM’deki tüm partilerin oybirliğiyle getirilen yasa tasarısının Meclis içtüzüğüne aykırı biçimde geri çekildiği gerekçesi ile grev kararı aldıklarını söyledi. Gazetemiz Vitrinhaber’e açıklamalarda bulunan SES Sinop Şubesi Başkanı Ayhan Çalık, Türk Tabipleri Birliği (TTB) ile ortaklaşa alınan karar doğrultusunda tüm Türkiye’de olduğu gibi Sinop’ta da 15 Aralık tarihinde sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini ifade etti. Çalık ayrıca SES Sinop Şubesi olarak sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getirmek ve çözüm taleplerini iletmek adına hastane önünde basın açıklaması düzenleyeceklerini söyledi. 

Çalık; “Türk Tabipleri Birliği (TTB), sendikamız, Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş), Genel Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Genel Sağlık-İş) ile Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası hekimlerin ve diş hekimlerinin gelirleri ve özlük hakları ile ilgili düzenleme içeren ve TBMM’deki tüm partilerin oybirliğiyle getirilen yasa tasarısının Meclis içtüzüğüne aykırı biçimde geri çekilmesi üzerine 15 Aralık 2021 günü grev kararı aldı. Bu sebeple 15 Aralık tarihinde (bugün) Sinop’ta sağlık emekçileri iş bırakma eylemi yapacak ve bu haksız uygulamaya tepkilerini gösterecek. Ayrıca SES Sinop Şubesi olarak sağlık çalışanlarının sorunlarını dile getirmek ve çözüm taleplerini iletmek adına hastane önünde basın açıklaması düzenleyeceğiz” dedi.

ACİL SAĞLIK HİZMETİ DIŞINDA SAĞLIK KURUMLARINA GELMEYEREK EYLEMLERİMİZE DESTEK VERİN
Vatandaşlardan, sağlık çalışanlarının haklı tepkisine destek vermelerini beklediklerini kaydeden SES Sinop Şubesi Başkanı Ayhan Çalık, vatandaşlara acil sağlık hizmeti dışında sağlık kurumlarına başvurmamaları çağrısında bulundu. Çalık; “Bu eylemimizde elbette vatandaşlarımızın sağlık hakları gözetilecek.

Acil hastalar, diyaliz hastaları, gebeler, çocuk aciller, kanser hastaları, yoğun bakım hastalarının bakımı aksamayacak, Kovid-19 veya Kovid-19 şüphesiyle başvuranların poliklinik ve klinik tedavilerine devam edilecek. Ancak vatandaşlarımızın yapacağımız eylem ve etkinliklerde sağlık hakkımız için bizlerle birlikte olmalarını istiyoruz. Mücadelemiz yalnız kendimiz için değil, sağlığa erişim hakkı ve nitelikli sağlık hizmeti alabilmemiz içindir. Sesimizi duyun ve acil durumlar dışında sağlık kurumlarına gelmeyerek eylemlerimize destek verin” diye konuştu. 

Editör: Vitrin Haber