Tarım ve Orman Bakanlığıtarafından 17–22Şubat 2020 tarihlerinde 81 ilde aynı anda başlatılan "Gıda Denetim Seferberliği" kapsamında Sinop’ta süt işletmelerine yönelik denetimler gerçekleştirildi.

Sinop İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Ahmet Tam ve Gıda Yem Şube Müdürü Vekili Selçuk Yiğit'in de katılımıyla gerçekleştirilen denetimlerde, işletmelerin izin belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve sıhhi şartları, üretilen ürünlerin gıda mevzuatına uygunlukları kontrol edilirken, işletme sahibi ve çalışanlar gıda güvenliği, personel hijyeni gibi konularda bilgilendirildi.

2019 YILINDA 3 BİN 731 GIDA DENETİMİ YAPILDI

Yapılan denetimlerle ilgili bilgi veren Sinop İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Ahmet Tam, gıda denetim ekiplerinin sürekli sahada denetim halinde olduğunu hatırlatarak, 2019 yılında il genelinde toplam 3 bin 731 gıda denetimi yapıldığını, yasalara aykırı hareket edenlere gereken işlemlerin uygulandığını belirtti.

Tam; Gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenli gıda sunulmasının temini amacıyla; Bakanlığımızca 17–22Şubat 2020 tarihlerinde 81 ilde aynı anda yapılmak üzere "Gıda Denetim Seferberliği" başlatılmıştır.

Bu kapsamda hazırlanan programa göre ilimiz genelinde faaliyet gösteren et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, ekmek fırınları, unlu mamuller üretim yerleri, kasap, bakkal, market, şarküteri, kantin, yemekhane, fastfood, lokanta vb. işletmeler kontrol ve denetime tabi tutuldu. Tüm gıda kontrolörlerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen denetimlerde işletmelerin izin belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve sıhhi şartları, üretilen ürünlerin gıda mevzuatına uygunlukları kontrol edilirken, işletme sahibi ve çalışanlar gıda güvenliği, personel hijyeni gibi konularda bilgilendirildi.

Bakanlığımız ve İl ve İlçe Müdürlüklerimizce "Çiftlikten Çatala, Tarladan Sofraya" prensibi gereği, güvenilir gıdanın üretilmesi, satışa arz edilmesi ve tüketilmesi bakımından insan sağlığını koruyucu yönde tedbirler alınmaya devam edilecektir” dedi.

Editör: Vitrin Haber