Sinop İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz, Komuta Kontrol Merkezi ve 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nun yeni binasında hizmet vermeye başladığını söyledi.  
Dr. Osman Açıkgöz, bir aylık kurum çalışmalarını değerlendirdi. Bir aylık süreçte hizmet içi eğitim çalışmaları başta olmak üzere personel eğitimlerine ağırlık verdiklerini dile getiren Açıkgöz şunları söyledi; "5727 sayılı kanunla değişik 4207 Sayılı ‘’Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun’’ ile ilgili 07 Mayıs 2012 tarihinde eş zamanlı denetim yapılmıştır. 23 Mayıs 2012 tarihinde de eş zamanlı denetim yapılmıştır.

08 Mayıs 2012’de başlayan 1 ay süreyle devam eden Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitimi (SÜDGE) ile 12 kişiye eğitim verilmesi planlanmıştır. 10 Mayıs  “Sağlık İçin Hareket Et Günü” kapsamında basın bülteni hazırlandı. Komuta Kontrol Merkezi ve 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu yeni binasında hizmet vermeye başlamıştır. Hizmet binası 2 kattan oluşmakta olup 1.katında 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve Eğitim Salonu 2.katında ise 112 Başhekimliği ve Komuta Kontrol Merkezi olmak üzere hizmet vermektedir. 15 Mayıs 2012 tarihinde Merkez 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonumuzda görevli şoförlere Mitsubishi kar paletli ambulansın kullanımı ile ilgili hizmet içi eğitim düzenlendi 26 Nisan 2012 tarihinde ASKOM toplantısı yapıldı. Ankara İlinde 23-24-25 Mayıs 2012 tarihlerinde yapılan 112 Motorize Ekip Çalıştayı’na acil sağlık hizmetleri istasyonlarında görev yapan 3 personelimiz katıldı. UMKE bünyesinde oluşturulan 'Suda Medikal Kurtarma Dalgıç Ekibine' 22 Mayıs - 19 Temmuz 2012 tarihleri arasında dalış becerilerini geliştirmek üzere Dalış Antrenmanı ve Uygulamalı pratik eğitim verilmektedir.

Mobil Navigasyon Vaka Bildirim Cihazlarının 112 ekiplerinde kullanımı ve 112 ekipleri tarafından kullanılmakta olan araçların teknik eksiklikleri, yapılan bakım ve onarımlarının incelenmesi ve kayıtlara geçirilmesi amacıyla İlimiz merkez ve ilçelerinde 28-29-30 Mayıs 2012 tarihlerinde eğitim verilmiştir. 29 Mayıs 2012 tarihinde bölge ASKOM toplantısı Ordu ilinden yapılmış olup, benimle birlikte Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ferda Çalışkan ve Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Alaattin Korucu toplantıya katılmıştır. İlimiz Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde eğitim görmekte olan okul öncesi çocuklar için Mayıs ayı içersinde haftanın pazartesi, salı ve çarşamba günleri 'Diş Hekimleri ile Tanışma Günleri' yapılmıştır" dedi.

Editör: Vitrin Haber