Sinop Kamu Hastaneleri Birliği tarafından birçok önemli ameliyatta kullanılmak üzere Atatürk Devlet Hastanesi ve Boyabat Devlet Hastanelerine, halk arasında kameralı sistemle ameliyat olarak bilinen Laparoskopi cihazı tedarik edildi. 

Sinop Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. Alper Delier, 2 adet Full HD son teknoloji Laparoskopi cihazının, Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Atatürk Devlet Hastanesi ve Boyabat Devlet Hastanelerinin ameliyathanelerine kurulduğunu belirtti. Yeni cihazla birlikte birçok hastalığın erken teşhis ve tedavisinin yolununn açılacağını söyleyen Sinop Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. Alper Delier, son teknoloji Laparoskopi cihazlarının tüm Sinoplulara hayırlı olmasını diledi. Delier; “ Laparoskopik cerrahi; başta safra kesesinin çıkarılması, kasık fıtığı, apandisit, reflü ve mide fıtığı, böbrek ve böbrek üstü bezi tümör ve  kistleri, bağırsakların iyi ve kötü huylu tümörlerinde, yumurtalık kist ve rahim ameliyatları başta olmak üzere birçok genel cerrahi, kadın doğum, ortopedi, üroloji ameliyatlarında kullanılmaktadır. Dünyada ve Türkiye’de  minimal invaziv tekniklerden giderek daha fazla yararlanılmaktadır” dedi.

Laparoskopi nedir ne işe yarar ?
Laparoskopi halk arasında “ kameralı sistemle ameliyat “ olarak bilinen teknolojinin adıdır. Günümüzde birçok ameliyat daha küçük ameliyat izi, daha az ağrı, daha erken normal hayata dönme gibi avantajlar sağlaması nedeniyle artık bu yöntemle yapılmaktadır. Bu yöntemle ilgili ameliyat karna açılan deliklerden yerleştirilen kamera ve el aletleri yardımıyla yapılmaktadır. 
Editör: Vitrin Haber