AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Dikmen, Durağan, Gerze, Türkeli, ve Saraydüzü ilçelerine son teknolojiye sahip, modern ve ulaşılabilir sağlık merkezleri kazandırmaya devam ettiklerini açıkladı.

Dikmen, Durağan, Gerze, Türkeli ve Saraydüzü ilçelerinde temeli atılan sağlık yatırımları bir bir hizmete açılıyor. Son olarak Gerze ilçesindeki sağlık merkezi tamamlanarak hasta kabulüne başlarken, Dikmen’de temeli atılan entegre sağlık merkezi ise hizmete açılmaya gün sayıyor.

Bununla birlikte Durağan, Türkeli ve Saraydüzü ilçelerindeki vatandaşların, birinci basamak sağlık hizmetine erişimini kolaylaştıracak olan Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu inşaatları da hızla devam ediyor. 

Sinop’un tüm ilçelerinde muayene, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin ücretsiz ve kaliteli bir şekilde sürdürülmesi amacıyla yapımına başlanan sağlık merkezlerinin inşaatlarının yakın sürede hizmete açılması amaçlanıyor.

SİNOP'U MUZUN TAMAMINI BULUŞTURUYORUZ

Sinop’un tüm ilçelerinde, kaliteli sağlık hizmetlerini Sinopluların ayağına götürmek istediklerini belirten Maviş, temeli atılan ve inşaatı tüm hızlıya devam eden yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

“Sinop'u muzun tamamını güvenli ve ileri teknolojiye sahip sağlık hizmetleriyle buluşturmak istiyoruz” diyen Maviş, son olarak Gerze ilçesindeki sağlık merkezinin tamamlanarak hasta kabulüne başladığını, Dikmen’de temeli atılan sağlık merkezi inşaatında sona gelindiğini, temelleri atılarak inşaatlarına başlanılan Durağan, Türkeli  ve Saraydüzü ilçelerindeki yatırımların ise hızlıca tamamlanarak hizmete sunulacağını kaydetti.

SAĞLIK MERKEZLERİMİZ SADECE FİZİKİ YAPISIYLA DEĞİL, HİZMETLERİYLE GÖZ DOLDURACAK

Sinop’un tamamında büyük bir sağlık yatırım hamlesi başlattıklarını belirten Maviş, “Sağlık merkezlerimizin temelini bir bir atarken Sinop'u muzda sağlık hizmetlerini zirveye taşımanın heyecanını yaşadık. Çünkü Dikmen, Durağan, Gerze, Türkeli ve Saraydüzü ilçelerimizdeki hemşehrilerimiz, en basit bir sağlık ihtiyacı için ya şehir merkezine, ya da çevre illere gitmek durumunda kalıyorlardı. Bu durum hem hemşehrilerimiz açısından eziyetli oluyor, hem de merkezdeki hastanemizde yaşanan yoğunluk sebebiyle hizmette aksaklığa sebebiyet veriyordu. Şimdi tüm ilçelerimize Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu kazandırmak için büyük bir sağlık yatırım hamlesi başlattık. Artık hemşehrilerimiz ikamet ettikleri ilçelerde birinci basamak sağlık hizmetine en kolay biçimde ulaşabilecekler. Sinop'u muzun sağlık altyapısı da bu yatırımlarımızla güçlü bir ivme kazanacak. Temelini attığımız sağlık yatırımları sadece fiziki yapısıyla değil, hizmetleriyle göz dolduracak ve 7 gün 24 saat hemşehrilerimizin emrinde olacak” dedi.

Son iki yıl içerisinde Ayancık, Boyabat, Durağan ve Sinop Atatürk Devlet Hastanelerinin tamamen yenilenerek yapıldığını, tıbbi teknoloji, yatak kapasitesi, yoğun bakım altyapısı ile vatandaşlara hizmet verdiğini söyleyen Maviş, sırada Erfelek Entegre Hastanesinin ihalesinin olduğunu vurguladı. Şimdide 1. Basamak sağlık yatırımları ile Sinop'un tüm ihtiyaçlarının karşılanmış olacağını ifade etti.

"Sağlık hizmetini hükumetimizin sağladığı bir lütuf değil, en tabi hak olarak görüyoruz” diyen  Maviş, “Sağlık yatırımları noktasındaki taleplerimizi kırmayan ve Sinop'umuza büyük bir destek sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca’ya şükranlarımı arz ediyor, İl Başkanımız Uğur Giresun’a süreç içinde göstermiş olduğu gayretlerden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum. Sağlık yatırımlarımız Sinop'u muz ve hemşehrilerimiz için hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Editör: Vitrin Haber