Vali Yasemin Özata Çetinkaya’nın katılımı ile yapılan Yenidoğan Bakım Ünitesi açılış programında Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Alper Delier, AK Parti İl Başkanı Ali Çöpçü ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Fatih Özçelik hazır bulundu. 

Açılışta bir konuşma yapan Erken Doğan (Prematüre) Bebekleri Yaşatma Derneği(ERDODER) Başkanı Canan Göztepe, ülkenin birçok hastanesinde prematüre bebeklerin hayata tutunması için dernek olarak yeni doğan bebek ünitelerine destek olduklarını belirtti. 

Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Opr.Dr.Alper Delier ise yaptığı konuşmada yenidoğan bebek ünitesinin modernize edilmesinde yaptıkları katkılardan dolayı ERDODER yönetimine teşekkür etti.

Vali Çetinkaya ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Sadece Sinop’a gezmeye gelen bir grubun Sinop’tan aldığı enerji ve gördüğü mutlulukla biz de Sinop’a nasıl bir mutluluk katarız düşüncesiyle böyle güzel bir hizmet meydana getirildi. Bizim özel bir talebimiz olmaksızın, kendileri bu tür hayır işlerini yaptıklarını hastanede uygun bir yer olması durumunda hastaneye yenidoğan bebek ünitesi kazandırmak istediklerini belirtti. Hastanemiz de yerle ilgili bir düzenleme yaptıktan sonra dernek yönetimi ilgili bölümde tüm makine, teçhizat, malzeme ve bütün inşaat işlerini tamamladı ve bugün Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemizi hizmete açıyoruz. Sinop’a hayırlı olsun.”

ERDODER tarafından yaptırılan Yenidoğan Bakım Ünitesi’nde; 2 adet en son teknoloji yenidoğan küvözü, 1 adet izolasyon odası negatif basınçlı hava filtrasyonu mevcut, ana salonda kuvözlerin hijyeni için otomatik ayarlı havalandırma sistemi, zemin ve duvarlar antibakteriyel malzeme ile kaplanmış, mama mutfağı anne uyum odası dahil tüm odalarda havalandırma sistemi, 5 adet fotoselli el değmeden acılan kapı sistemi, yenidoğan küvözlerinin solunum cihazı oksijen ve vakum sistemleri yer alıyor.

 
Editör: Vitrin Haber