AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’nde açılan Palyatif Bakım Merkezi, Kemoterapi Ünitesi, Yenilenen Doğumhane Servisi ve Suda Doğum ünitelerini yerinde inceledi.

Hizmete giren üniteler AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya ve AK Parti İl Başkanı Ali Çöpçü tarafından gezilerek, yerinde incelendi.

Yeni açılan merkezleri yerinde inceleyen Maviş, bu ünitelerin tüm Sinoplu hemşerilerimize hayırlı olması temennisinde bulundu.

Nazım Maviş incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, yeni hizmete giren ünitelerin Sinop'ta büyük bir açığı kapatacağını ve sağlık hizmetlerinde çıtayı yükselteceğini söyledi. Ankara'da yaşanan hain terör saldırısı nedeniyle yapılması planlanan açılışların iptal edildiğini hatırlatan Nazım Maviş; “Bütün bir millet olarak derin bir üzüntüde olduğumuz bu günde açılışı yapılması planlanan Sinop Atatürk Devlet Hastanemizde Palyatif Bakım Merkezi, Kemoterapi Ünitesi, Yenilenen Doğumhane Servisi ve Suda Doğum üniteleri ve Ambulans dağıtım töreni iptal edilmiştir” diye konuştu. 

Maviş ayrıca 14 Mart Tıp Bayramı’nı da kutladığı açıklamasında sözlerini şöyle sürdürdü; “14 Mart 2016 Tıp Bayramının bizim için buruk başladı. 13 Mart Pazar günü Ankara’da meydana gelen hain terör saldırısı, bütün milletimizi üzüntüye sevk etti. Bugün içinde bulunduğumuz terör saldırıları 14 Mart Tıp Bayramını daha önemli hale getirmektedir. Şöyle ki; Tıp Bayramı, ilk kez, 1. Dünya savaşı sonunda, İstanbul'un işgal edildiği günlerde, yabancı işgal kuvvetlerine karşı tıp öğrencilerinin bir tepkisi olarak 1919 yılında kutlandı. Bir milli duruş ve birlik göstergesi olan bu bayram; bugünlerde bize birlik ve beraberliğin önemini ve vatandaşlarımızın yaralarını sarma noktasında devlet millet el ele bütün meslek erbapları ve vatandaşlarımızın bir arada bu hain saldırılardan yılmadan bu ülke ve millet için çalışmaya devam etmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatmaktadır.”
Editör: Vitrin Haber