Sinop Atatürk Devlet Hastanesinin B Hizmet Rolünden, A2 Hizmet Rolüne yükseldi. Konuyla ilgili Atatürk Devlet Hastanesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, hizmet rolü değişikliği uzman hekim sayısında ciddi oranda bir artış sağlanacağını belirterek, rol değişikliği ile Sinop'tan başka illere sevklerin de azalacağını söyledi. 

UZMAN HEKİM SAYIMIZ ARTACAK
Nazım Maviş açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Hastaneler bildiğiniz gibi çeşitli hizmet rollerine bölünmüş ve bu hizmet rollerinin gerektirdiği donanıma göre hizmet vermekteler. Sinop Atatürk Devlet Hastanemizde B hizmet rolünden A2 hizmet rolüne çıkmak suretiyle il hastanemizin olabilecek en yüksek hizmet rolü sağlanmış oldu. Çünkü A hizmet rolündeki hastaneler biliyorsunuz ihtisas hastaneleri. Tabi hizmet rolü değişikliği ile birlikte başta uzman hekim ve yan dal uzmanlar olmak üzere, uzman hekim sayımızda ciddi oranda bir artış sağlanmış olacak. Yoğun bakım yatak kapasitemizde bir artış sağlanacak. Hastanemizin 24 saat nöbet usulüyle çalışan dallarında ciddi bir artış sağlanmış olacak. Böylelikle hizmet altyapısı güçlendirilmiş, uzman doktor ve yan dal uzmanlığı konusunda eksikliği büyük oranda giderilmiş bir hastaneyle sağlık hizmetleri verilmeye devam edilecek. Tabi bizim Sinop açısından bakıldığında vatandaşlarımızın en çok mustarip olduğu konu diğer illere sevklerdi. Dolayısı ile hastanemizdeki hizmet rolümün değişikliği buradan başka illere, özellikle Samsun'a sevkleri azaltmış olacak" 

SAĞLIK HİZMETLERİNİN ALT YAPISINI GÜÇLENDİRİLMESİ ANA HEDEFİMİZ
Sinop'ta sağlık hizmetlerinin alt yapısının güçlendirilmesi için yoğun mesai sarf etiklerini kaydeden Nazım Maviş: "Başından bu yana en hassas olduğumuz konulardan bir tanesi Sinop'ta sağlık hizmet altyapısının güçlendirilmesiydi. Şu anda içinde bulunduğumuz Atatürk Devlet Hastanesi yaklaşık bir yıldır yeni binada hizmet veriyor. Aslında biz bu hizmet rolü değişikliği sürecimizi eski hastanemizde başlatmıştık. Ancak oranın fiziki şartları ve mekan büyüklüğü hizmet rolü değişikliğine yeterli olmadığı için yeni hastanemizin bitmesi beklenilmişti. Şimdi fiziki koşulları itibariyle son derece donanımlı olan hastanemizin hizmet rolü değişikliği sağlık hizmetlerinin daha da güçlenmesinin en önemli adımlarından bir tanesi oldu. Öncelikle ben bunun bütün Sinoplu hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu konuda emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu süreçte Sağlık Bakanımız sayın Fahrettin Koca çok özel ilgi gösterdi. Yeni Bakan Yardımcımız sayın Halil Eldemir'de bu süreçte çok destek verdiler. Onlara da bu destekleri için teşekkür ediyorum.

Ayrıca yine Sinop'umuzda sağlık alt yapımızın güçlendirilmesi konusunda gerek geçmiş dönemlerde, gerekse bu yeni dönemde çok ciddi adımlar atıldı. Bu anlamda Ayancık, Boyabat ve Durağan devlet hastanelerinin binalarının yenilenmesi, yatak kapasitelerinin arttırılması, yoğun bakım ünitelerinin arttırılması da sağlık alt yapımızın ilçelerde güçlenmesi için önemli bir katkı sağlamış oldu. 

Bu arada Boyabat Devlet Hastanesinin hizmet rolünü B hizmet rolüne yükseltilmesi ile Boyabat, Durağan ve Saraydüzü'nden Sinop merkeze hasta sevkinin önünü bir miktar keserek, Sinop'taki hastanemizin hasta yoğunluğunu azaltmış olduk. Böylece Boyabat, Durağan ve Saraydüzü ilçelerimizdeki hastalarımızın da B sınıfına yükseltilen Boyabat Devlet Hastanesinde tedavilerinin sağlanması mümkün kılınmış oldu.

Pandemi sürecinin başından bu yana eşlerinden, çocuklarından, ailelerinden feragat ederek mesai mefhumu gözetmeksizin büyük bir fedakarlık ortaya koyan sağlık çalışanlarımızın hepsini kutluyorum" dedi.

SİNOP'TAKİ SAĞLIK HİZMETLERİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK
İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Reyhanlıoğlu'da konuşmasında Sinop Atatürk Devlet Hastanesinin B Hizmet Rolünden, A2 Hizmet Rolüne yükselmesinin Sinop'ta sağlık hizmetlerine büyük katkı sağlayacağını dile getirdi. Dr. Fatih Reyhanlıoğlu: "Sayın vekilimizin de ifade ettiği gibi hizmet rolü değişikliği Sinop'a büyük katkı sağlayacak. Özellikle Sinop'un uzman hekim kadrosunun artması, dışa bağımlığının azalması konusunda büyük katkısı olacak. Süreç iresinde yan dal noktasında Sağlık Bakanlığımızın bizi desteklemesi için de bu rol değişikliği önemli bir adım olacak. Yine yoğun bakım sayılarımızı arttıracağız. Göz gibi, cerrahi gibi bazı branşlarda A rol gurubunda yapılması gereken bazı işlemlerde A rol gurubunda olmadığımız için dışarıya sevk söz konusu oluyordu. Bu hizmetleri artık burada uygulamaya başlayacağız. Bu süreçte geçmişten bu yana katkı sağlayan arkadaşlarımıza, vekilimize ve il başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu. 

Basın toplantısına: AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun, İl Genel Meclisi Başkanı Şakup Üçüncüoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Reyhanlıoğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Faruk Şanoğlu, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Yalçın Atlı, Atatürk Devlet hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Muharrem Doğan, Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Murat Mutlu, İdari Mali İşler Müdürü Remzi Yeşil, Sağlık Bakım Hizmetleri Hasan Ekiz katıldı.

Editör: Vitrin Haber